Israelul doreşte să prevină 'prăbuşirea' Autorităţii Palestiniene, anunță premierul Benjamin Netanyahu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Israelul doreşte să prevină 'prăbuşirea' Autorităţii Palestiniene, însă cere în schimb o serie de angajamente din partea sa, cum ar fi încetarea 'acţiunilor sale împotriva Israelului pe scena internaţională', a anunţat biroul premierului israelian, relatează AFP şi Reuters.

După învestirea în ianuarie a guvernului premierului Benjamin Netanyahu, unul dintre cele mai de dreapta din istoria ţării, Israelul a anunţat adoptarea de sancţiuni împotriva Autorităţii Palestiniene pentru a o face 'să plătească preţul' pentru abordarea sa, respectiv examinarea la ONU a ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene.

Cabinetul de securitate a adoptat propunerea premierului care intenţionează să acţioneze pentru 'a împiedica prăbuşirea Autorităţii Palestiniene', dar fără a renunţa la cerinţele israeliene de a pune capăt 'acţiunilor sale împotriva Israelului pe scena internaţională', a indicat într-un comunicat biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Alte condiții

Alte condiţii formulate sunt încetarea 'instigării la ură în mass-media şi în sistemul de învăţământ, încetarea subvenţiilor pentru familiile teroriştilor şi oprirea construcţiilor' în Zona C (sub controlul Israelului) în Cisiordania ocupată. Biroul prim-ministrului nu oferă totuşi detalii despre ce fel de acţiune intenţionează să întreprindă Israelul pentru a preveni prăbuşirea Autorităţii Palestiniene, care are puteri limitate pe aproximativ 40% din Cisiordania.

La rândul lor, mass-media israeliene evocă în special crearea de zone industriale pentru palestinieni în zona C precum şi alte măsuri economice care să favorizeze viaţa cotidiană. Această decizie a cabinetului de securitate survine la câteva zile după încheierea unei operaţiuni 'antiteroriste' israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care s-a soldat cu 12 morţi de partea palestiniană şi un mort de partea israeliană, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel