Israelul invadează Gaza! Ministrul Apărării israelian: Veți vedea Gaza din interior. Comanda va veni! - UPDATE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Apărării din Israel a făcut o vizită pe front și a declarat că ordinul pentru invazia din Hamas va fi emis curând.

UPDATE: Ministrul israelian al apărării a transmis că îşi asumă responsabilitatea pentru lacunele de securitate care au permis mişcării Hamas să treacă graniţa pe 7 octombrie şi să lanseze atacuri în urma cărora au fost ucişi peste 1.400 de israelieni. Dar el a adăugat în continuarea mesajului său că acum este responsabil pentru a aduce armatei "victoria în luptă".

"Vom fi precişi şi ucigători şi nu ne vom opri până la îndeplinirea misiunii", a promis ministrul, conform Agerpres.

UPDATE: Gallant, le-a spus trupelor de infanterie adunate la granița cu Gaza că vor vedea curând enclava palestiniană "de la interior", conform declarației sale.

"Acum vedeți Gaza de la distanță, în curând o veți vedea de la interior. Comanda va veni", a spus el, conform Reuters.

UPDATE: Joe Biden i-a dat în privat undă verde lui Benjamin Netanyahu pentru invazia terestră așteptată a Israelului în Gaza, conform unor rapoarte. În timpul vizitei sale de șapte ore în Orientul Mijlociu, Președintele SUA i-a spus liderului israelian în spatele ușilor închise că este "pe deplin în sprijin" pentru planurile țării de a lansa ofensiva pentru "eradicarea Hamas".

Cu toate acestea, liderul democrat i-a cerut lui Netanyahu să mențină o anumită reținere în timpul invaziei terestre. De asemenea, el a obținut un acord pentru ca ajutorul SUA să fie livrat cetățenilor din Palestina, conform telegraph.co.uk.

UPDATE: Ministrul israelian le-a spus astăzi soldaților IDF: "Rămâneți pregătiți. Ordinul va fi emis în curând", conform postării de pe X a paginii OSINTdefender.

UPDATE: Gallant a subliniat că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) se pregătesc pentru un angajament pe termen lung cu dușmanii Israelului, afirmând: "Nu vorbim despre o campanie militară scurtă. Vorbeam despre o campanie prelungită."

Apoi, el a menționat amenințarea reprezentată de Hezbollah la frontiera Libanului.

"Hezbollah încearcă să provoace Statul Israel și IDF și au desfășurat forțe în formații defensive puternice. Forța întregului IDF...este la dispoziția noastră. Suntem vigilenți, și dacă Hezbollah dorește să înceapă un război, ar trebui să se uite mai întâi la fotografiile din orașul Gaza", a declarat ministrul, conform sursei citate anterior.

UPDATE: Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a vizitat sudul Israelului joi și s-a întâlnit cu soldați care servesc la granița cu Fâșia Gaza.

"Suntem concentrați în primul rând pe... înfrângerea Hamas. Am condus soldați în bătălii timp de 45 de ani. Sunt responsabil de securitate. Am fost responsabil pentru ea în ultimele două săptămâni - chiar și în timpuri dificile, sunt responsabil pentru aducerea [Israelului] la victorie" a declarat Gallant, conform jpost.com.

UPDATE: „Ministrul Apărării din Israel a anunțat armata că urmează în scurte momente să fie dat ordinul de invazie în Fâșia Gaza. Mai devreme a primit undă verde de la Biden, Netanyahu, să intre în Fâșia Gaza. Sunt 360000 de soldați la graniță”, conform informațiilor B1 TV, transmise de Ioana Constantin, realizatoarea emisiunii Politica zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel