Israelul poate lua în calcul ocuparea și administrarea Fâșiei Gaza, anunță armata

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat marți că starea Fâșiei Gaza după planificata invazie terestră a Israelului va deveni o "problemă globală" care va fi discutată de politicienii israelieni și de alte țări, scrie Reuters.

Rear Admiral Daniel Hagari a spus într-o conferință de presă: "Am avut diverse scenarii de final". Aceasta a fost răspunsul său la o întrebare legată de intenția armatei israeliene de a rămâne și de a administra Gaza după invazia terestră.

"Guvernul discută și despre cum ar putea arăta această situație... este o problemă globală, cum va arăta situația în această regiune", a adăugat el.

Israel se pregătește pentru o invazie terestră a Fâșiei Gaza, controlată de Hamas, ca răspuns la atacul mortal al grupului militant asupra orașelor și kibuțurilor din sudul Israelului, la data de 7 octombrie.

Forțele israeliene au desfășurat cele mai puternice bombardamente din istorie asupra enclavei, începând cu atacul Hamas, iar acum adună trupe pentru asalt.

În 2005, Israel a părăsit Gaza, pe care o capturase de la Egipt în 1967. Blocada a fost impusă în 2007, când Hamas a preluat controlul asupra teritoriului. Singurul punct de trecere către Gaza care nu este controlat de Israel se află la granița cu Egipt.

Hagari a menționat că armata a "prezentat un plan operațional" cabinetului israelian, dar nu a oferit detalii suplimentare.

"Deoarece Gaza se învecinează cu alte țări... când vorbim despre situația finală, se vor lua în considerare atât directivelor nivelului politic, cât și ale celui militar", a explicat Hagari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel