Israelul trebuie să se asigure că ajutorul umanitar ajunge în Gaza, îndeamnă secretarul britanic David Cameron

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut secretarul britanic de stat pentru Afaceri Externe, David Cameron, despre ajutorul umanitar din Gaza.

Secretarul britanic de stat pentru Afaceri Externe, David Cameron, a îndemnat Israelul să se asigure că ajutorul umanitar ajunge în Gaza, avertizând că ar încălca dreptul internațional dacă nu o face.

”Deoarece ei sunt forța de ocupare în Gaza... trebuie să se asigure că ajutorul umanitar, hrana și apa și adăpostul sunt disponibile pentru oamenii din Gaza”, a declarat Cameron în timpul sesiunii de întrebări din Camera Lorzilor.

Doar o cantitate mică de ajutor ajunge în Gaza de la momentul în care Israel a impus un asediu complet asupra teritoriului după atacurile Hamas din 7 octombrie, oprind furnizarea de electricitate, alimente și apă.

Israelul a început ulterior să permită intrarea unui anumit ajutor, dar lucrătorii umanitari și ONU afirmă că este un proces lung și anevoios. Martin Griffiths, subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare și coordonator al ajutorului de urgență, a descris procesul ca fiind ”în toate privințele practice, imposibil”.

Operațiune în Rafah

Crucea Roșie palestiniană a declarat că, în perioada 10 octombrie - 1 februarie, în medie, doar 95 de camioane cu ajutor intrau în Gaza, față de cele 500 de camioane comerciale și de ajutor zilnice dinaintea războiului.

Cameron a mai îndemnat Israelul să ”se oprească și să reflecte înainte de a continua cu orice operațiuni în Rafah”, unde se crede că peste 1,3 milioane de palestinieni strămutați sunt înghesuiți în adăposturi improvizate.

”Oamenii care se află în Rafah s-au mutat deja de multe ori, de trei, patru sau cinci ori în multe cazuri. Nu este posibil să se mute din nou, nu pot merge spre nord pentru că s-ar întoarce în case distruse. Nu pot merge spre sud pentru că ar implica intrarea în Egipt, ceea ce niciunul dintre noi nu vrea să vadă și nici egiptenii nu doresc să vadă”, a declarat Cameron, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel