Istoria micilor: Când și cum au apărut în România

Istoria micilor: Când și cum au apărut în România / Foto: Captură video Pro Tv
Istoria micilor: Când și cum au apărut în România / Foto: Captură video Pro Tv

Află în articol când au apărut micii în România.

De 1 mai vor sfârâi grătarele în toată țara. Românii obișnuiesc să se înfrupte în această cu friptură la grătar sau cârnați, dar de departe vedetele acestei zile sunt micii. Considerăm acest preparat a fi unul tradițional românesc, dar te-ai întrebat vreodată când și unde au apărut, de fapt, prima oară micii? Ei bine mai jos vei afla istoria acestui fel de mâncare extrem de popular în România, dar mai ales de unde i-am împrumutat și ce cultură a stat la baza acestora.

VEZI ȘI:  ”Onoare muncii” de 1 Mai muncitoresc, serbat cu tonete de mici și de crenvurști. Bulai: Cum am ajuns de la meserie la marfă

Când au apărut micii în România

În primul rând trebuie să știi că numele acestui preparat de mâncare este kofte, iar de aici vine și termenul pe care îl știm cu toții și anume "chiftea". În Țările Române, acest fel de mâncare a apărut undeva la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea.

Potrivit istoricului Călin Felezeu, decan al Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, micii și-au făcut apariția în Ardeal după Marea Unire din anul 1918, mai exact Unirea Transilvaniei cu România, scrie cand.ro.

Pe atunci compoziția micilor era diferită. Dacă în Turcia aceștia sunt făcuți din carne de vită și oaie, la noi în țară micii se fac din carne de porc și vită, la care se mai adaugă și carne de oaie.

Mai există o poveste legată de micii românești. Un anume Iordache Ionescu, un cârciumar ardelean care avea o rețeta extraordinar de bună pentru cârnați, a stat și el la baza dezvoltării acestui fel de mâncare.

Într-o zi, Iordache Ionescu nu ar mai fi avut mațe pentru a face cârnați, așa că ar fi pus o bucată de carne tocată pe grătar, iar rezultatul i-ar fi surprins pe clienții săi. Cam așa au apărut, de fapt, binecunoscuții mici pe care ii consumăm cu multă poftă în ziua de astăzi, mai ales de 1 mai.

VEZI ȘI: Secretul micilor perfecți. Asta trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel