ISU Dobrogea are un nou post medical avansat. "Va contribui la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave" - Galerie foto

Un nou post medical avansat se află în dotarea ISU Dobrogea.

Un nou post medical avansat Tip 1 (PMA I) a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța.

"Reprezintă o structură mobila cu rolul de a realiza triajul rapid al victimelor în cazul unor accidente cu mai multe persoane implicate și de a oferi primele măsuri salvatoare de viață. PMA I dispune de două corturi de tratament și triaj specializate pentru a putea trata simultan un număr mare de victime.

Aceste echipamente sunt transportate în rulote speciale, remorcate de autospeciale destinate acestor misiuni.Dotările PMA I includ sisteme de încălzire și răcire a corturilor, sisteme de iluminat exterior și interior. Toate echipamentele electrice sunt alimentate de un generator de curent inclus în dotarea postului medical, iar manipularea echipamentelor grele este facilitată de un sistem hidraulic.

Noul post medical avansat va contribui la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave 

PMA I mai cuprinde și medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 15-20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 aflați în stare critică. Printre aceste echipamente se numără un aspirator de secreții, un monitor, un ventilator automat, o butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamente specifice, precum și diverse materiale sanitare stocate în cutiile din interiorul rulotei.

Investiția reprezintă un pas important în îmbunătățirea capacității de intervenție și asistență medicală în situații de urgență, contribuind la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave și face parte din proiectului VIZIUNE 2020 - Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020)", a transmis ISU Dobrogea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel