ISU nu ar fi informat Agenția de Mediu în legătură cu ce se întâmpla la Crevedia: "Dacă eram înştiinţaţi, puteam să cerem controale"

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Laurențiu-Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), spune că nu a fost informat despre ce se întâmpla în Crevedia.

"Nu am fost informat despre ce se întâmplă la Crevedia. Ce pot să vă spun este că societatea comercială Flagas SRL a avut o autorizație valabilă în perioada 03.05.2016 - 03.05.2021, dar, între timp, a notificat ANPM Dâmboviţa că nu mai desfăşoară activitate. ONRC-ul, la câteva zile, a suspendat punctul de lucru şi aceasta este situaţia. Ei nu mai desfăşurau activitate din 14.10 2020. La momentul tragediei, funcţionau ilegal.

Din informaţiile mele, ANPM nu a fost înştiinţată. Deocamdată, suntem într-un control. Am înţeles că organele de urmărire penală desfăşoară o  anchetă in rem. Aşteptăm să vedem ce acte ni se cer, suntem la dispoziţia organelor", a spus Laurențiu-Alexandru Păștinaru, la Digi 24.

"Am înţeles, din presă, că au fost reclamaţii pentru un miros de gaz. Nu este adevărat. La ANPM Dâmboviţa nu a fost nicio reclamaţie, nicio sesizare de miros de gaz în zona respectivă", a punctat acesta.

Întrebat dacă ISU a informat ANPM în legătură cu ce se întâmpla la Crevedia, acesta a spus că nu.

"Vă daţi seama că, dacă eram informaţii, eram obligaţi prin lege să înştiinţăm celelalte instituţii de control. Dacă eram înştiinţaţi, puteam să cerem controale", a spus președintele agenției.

Vezi și:  "Când o să murim, de la GPL-ul ăsta o să murim". Martor la explozia de la Crevedia: Ştiam, dar ce puteam să facem, dacă domnul patron are bani mulţi? 

Stațiile GPL și benzinăriile din Capitală. Prefectul Rareș Hopincă: ”Aproximativ jumătate sunt considerate obiective de risc”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel