Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova precizează, miercuri seară, că pompierii au ajuns la incendiul de la Ferma Dacilor după 13 minute de la apelul primit în dispeceratul ISU.
'Întrucât în spaţiul public sunt vehiculate informaţii conform cărora pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei după 40 de minute de la efectuarea apelului la 112, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Prahova face următoarele precizări: apelul la 112 a fost primit în dispeceratul ISU Prahova la ora 05,46; după alertare, primele echipaje de pompieri au ajuns la locul intervenţiei la ora 05,59, cu două autospeciale de stingere, o autocisternă şi un echipaj SMURD', arată sursa citată.
Potrivit acesteia, ulterior, pentru gestionarea operativă a evenimentului, progresiv, forţele de intervenţie au fost suplimentate, acţionând un total de 10 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 3 ambulanţe SAJ.
Florin Spătaru (PSD), fost ministru al Economiei și actual consilier de stat în Guvernul Ciolacu, a făcut câteva observații despre pensiunea de la Ferma Dacilor, distrusă într-un devastator incendiu.
'Orice ipoteză trebuie luată în calcul deoarece până la clarificarea situației de fapt, bine-nțeles că nu trebuie eliminată nicio ipoteză de incendiu. Aș dori să punctez următoarele. O astfel de construcție nu ar fi putut, în niciun caz, să reprezinte un spațiu public de cazare a turiștilor, oaspeților. Întâmplarea face ca zilele trecute, după acel incendiu, să mă întâlnesc cu cineva care a stat acolo, la Ferma Dacilor. Acel hol de care vorbim și care făcea legătura cu toate camerele de la mansardă era extrem de îngust. Chiar și într-o situație de evacuare nu ar fi putut să facă față tuturor turiștilor cazați acolo.', a spus Florin Spătaru.
'În primul moment în care s-a realizat acel proiect el nu putea să fie avizat, nu putea fi pus în funcțiune. Pentru o casă normală ar fi trecut avizul Inspectoratului de Stat în Construcții, dar, altfel, nu poate fi folosit ca spațiu turistic! Situația de acolo, pe lângă toate acele probleme de la instalația electrică, la toți consumatorii electrici, acea construcție nu putea să îndeplinească rolul unui spațiu de cazare! Avea un hol foarte mic.', a zis Florin Spătaru. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci