Italia. Bolnavii de cancer s-au revoltat din cauza pandemiei: "Am fost uitați"

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bolnavii de cancer din Italia sunt revoltați după ce întreg sistemul sanitar este mobilizat împotriva COVID-19, iar aceștia spun că au fost "uitați acasă". 

Am refuzat vizita telefonică și am fost la spital cu examenele mele. Dar multe alte femei, bolnave ca mine, sunt uitate acasă", declară Mariagrazia Tesse, o rezidentă din Torino, pentru sursa citată.

Femeia a avut o operație de cancer de sân în 2018, într-un spital din Torino, iar până în martie anul trecut, la fiecare șase luni, conform protocolului, a fost supusă în mod regulat verificări în persoană, la cabinet.

Apoi vine pandemia de Covid iar cu aceasta, şi primul blocaj . Și odată cu urgența de sănătate, chiar și controalele devin telefonice.

Bolnavii de cancer trag un semnal de alarmă

Primul consult telefonic a fost acceptat de bună voie de femeie, fiind conștientă de dificultățile cauzate de urgența medicală în curs.

Pe 3 februarie, însă, a apelat încă o dată la un control, dar de data aceasta a dorit să se prezinte personal la spital, relatează StiriDiaspora, acolo unde puteți citi întreg materialul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel