Italia, calificată în finala Cupei Davis. Jannik Sinner a obținut două victorii în fața lui Djokovic

FOTO: Captura video YouTube @ Andrea Tzz
FOTO: Captura video YouTube @ Andrea Tzz

Jannik Sinner a obținut două victorii importante în semifinala Cupei Davis, iar Italia va juca în finală, cu Australia.

Echipa Italiei s-a calificat sâmbătă seara în finala Cupei Davis 2023, care se desfășoară în acest an în Malaga (Spania), după ce a eliminat reprezentativa Serbiei în urma partidei de dublu, în care perechea Jannik Sinner/Lorenzo Sonego a învins cu 6-3, 6-4 perechea Novak Djokovic/Miomir Kecmanovic.

Italienii s-au impus după o oră și 35 de minute, iar duminică, în ultimul act, vor întâlni Australia, finalista de anul trecut.

Meciul de dublu a fost decisiv deoarece după cele două partide de simplu scorul era egal, 1-1. În prima confruntare Miomir Kecmanovic (55 ATP) l-a învins pe italianul Lorenzo Musetti (27 ATP) cu 6-7 (7), 6-2, 6-1, iar în cealaltă Jannick Sinner (4 ATP) câștigase în fața liderului ATP, Novak Djokovic, cu 6-2, 2-6, 7-5, conform Agerpres.


FOTO: Captură video YouTube @ Andrea Tzz

În prima semifinală, Australia s-a impus cu 2-0 la general, în fața Finlandei, echipă care a eliminat reprezentativa Canadei, campioana en-titre.

Sinner - Djokovic, patru meciuri în două săptamâni

Jannik Sinner s-a confruntat cu liderul mondial de patru ori în numai două săptămâni, obținând trei victorii. Tânărul jucător italian (22 de ani) a bifat prima victorie din carieră împotriva lui Djokovic, scor 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2), în faza grupelor din Turneul Campionilor, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Torino. Apoi cei doi s-au întâlnit în finala competiției, unde ”Nole” s-a impus cu 6-3, 6-3, câștigând acest trofeu pentru a șaptea oară.

În urma acestui succes, Nvak Djokovic a încheiat sezonul cu trei titluri de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros și Wimbledon), cu acesta din urmă egalând recordul de 24 de trofee de Grand Slam, record stabilit de australianca Margaret Court, în 1973.

Citește și: Novak Djokovic are ambiții mari pentru 2024. Vrea să atingă Golden Slam, performanță pe care doar doi jucători au reușit-o în istorie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel