Italia, campioana europeană en-titre, eliminată de la EURO 2024

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italia a părăsit EURO 2024 încă din faza optimilor de finală. 

Elveţia, antrenată de Murat Yakin, a fost mai periculoasă şi a controlat partida cu Squadra Azzura. Remo Freuler a deschis scorul în minutul 37 pentru elveţieni, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0. Imediat după reluare, Vargas a dublat avantajul elveţienilor. 

Italia a avut o ocazie mare în repriza secundă, când Scamacca a lovit bara. Fabian Schar a fost şi el aproape să îşi trimită mingea în propria poartă, dar balonul a lovit bara şi de această dată. În rest italienii nu au reuşit să pună în pericol real poarta lui Sommer. 

Ambele echipe au terminat grupele EURO2024 pe locul secund. Elveţienii s-au impus în grupe în faţa Scoţiei, au terminat la egalitate cu Germania şi Ungaria, în timp ce Italia a câştigat cu Albania, a pierdut cu Spania şi a remizat în ultima secundă cu Croaţia. 

În preliminarii, Elveţia a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele României, echipă contra căreia nu a reuşit să câştige. A fost 2-2 în Elveţia şi 1-0 pentru tricolori la Bucureşti, după golul marcat de Denis Alibec. 

Italia conducea la meciurile directe înaintea acestei partide, cu 3-1. Ultimele două întâlniri dintre cele două naţionale, ambele în 2021, s-au încheiat la egalitate, scor 1-1 şi 0-0. 

Rezumatul partidei 

Primele minute au fost unele de tatonare, dar elveţienii au controlat jocul. Prima ocazie a fost una mare şi a fost ratată de Embolo (24), care a scăpat singur cu portarul, la limita ofsaidului, dar Donnarumma a reuşit să salveze golul.

Italia a replicat imediat, iar Federico Chiesa a pătruns în careu, şutul său fiind respins de Akanji.

Nati a rămas la cârma jocului şi Rodriguez (32) a şutat puţin peste poartă de la distanţă.

Echipa antrenată de Murat Yakin a deschis scorul în min. 36, prin Freuler, jucătorul formaţiei Bologna, care a fost găsit excelent de Vargas în centrul careului, a preluat cu dreptul şi a tras cu stângul la colţul scurt.

Elveţia a fost aproape de gol şi înainte de pauză, dar Donnarumma a avut o intervenţie remarcabilă, respingând în bară mingea şutată la colţul scurt de Rieder, din lovitură liberă (45+1).

La reluare, Elveţia a marcat al doilea gol după doar 26 de secunde: Vargas a fost găsit nepermis liber în careu de Aebischer şi a şutat cu efect la vinclu, fără speranţe pentru Donnarumma.

Squadra Azzurra putea reveni în joc după o fază la care contribuţia sa a fost minimă (52): Fagioli a aruncat o minge în care, neurmărită de nimeni, iar Schaer a respins greşit, în bara propriei porţi. Ar fi fost al doilea autogol pentru Schaer, după cel din meciul cu Scoţia.

Italia nu a reuşit să construiască nicio fază decent de periculoasă, chiar dacă Retegui (73) a şutat din întoarcere, fără emoţii pentru Sommer, iar Scamacca (74) a trimis în bară, însă din poziţie evidentă de ofsaid, nesemnalizată.

Ultima parte a meciului a fost una în care Italia a plimbat mingea în jurul careului elveţian, cu o singură finalizare cu potenţial (76), un şut al lui Scamacca peste poartă de la 18 metri.

Elveţia putea sa mai dea lovitura pe contraatac, dar Zuber (83) a şutat prin faţa porţii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel