Guvernul italian ia în considerare posibilitatea ca certificatul verde pentru cei care s-au vaccinat cu a treia doză să aibă o durată nelimitată.
Pare să fie direcția către care se îndreaptă Italia, în așteptarea deciziei agențiilor de reglementare - Ema și Aifa - privind administrarea celei de-a patra doze.
Actualul decret prevede că, de la 1 februarie, super certificatul verde - eliberat persoanelor vaccinate și vindecate - va fi valabil șase luni.
Însă, multe certificate verzi încep să expire în următoarele săptămâni, în condițiile în care a treia doză a fost autorizată la jumătatea lunii septembrie.
Astfel se decide eliminarea limitei pentru cei care au terminat schema de vaccinare până când se va da undă verde pentru a patra doză de vaccin, conform La Stampa, preluat de Mediafax.
Israelul a început deja să administreze cea de-a patra doză
Experţii israelieni au spus că protecţia împotriva riscului de infectare este de două ori mai mare în rândul persoanelor vaccinate cu a patra doză în raport cu cele vaccinate cu trei doze. Această recomandare va trebui să fie însă aprobată şi de Nachman Ash, directorul general al Ministerului Sănătăţii, înainte ca Israelul să extindă campania naţională de vaccinare cu a doua doză de supra-rapel ('booster').
Israelul a început deja să administreze cea de-a patra doză de vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani şi celor care fac parte din grupurile de mare risc - precum persoanele cu sisteme imunitare slăbite şi angajaţii din sectorul medical -, după apariţia variantei Omicron a noului coronavirus.
În Israel nu există însă un consens larg în privinţa nevoii de administrare a celei de-a patra doze
Luni, înaintea deciziei anunţate de comitetul consultativ al Guvernului israelian, ministrul Sănătăţii din această ţară a declarat că nu crede că Israelul va oferi cea de-a patra doză de vaccin tuturor rezidenţilor. 'Noi am făcut acest pas, l-am analizat foarte serios, nu a fost o decizie uşoară, dar a fost bine că am procedat aşa', a declarat ministrul Nitzan Horowitz, vorbind despre administrarea celei de-a patra doze unor categorii de populaţie.
'Însă în ceea ce priveşte întreaga populaţie, nu cred că vom ajunge până acolo', a adăugat el, luni, pentru postul public de radio din Israel. Săptămâna trecută, coordonatoarea unui studiu despre eficacitatea celei de-a patra doze şi-a exprimat scepticismul faţă de beneficiile aduse de o astfel de iniţiativă. Gili Regev-Yochay, directoarea secţiei de boli infecţioase din cadrul Sheba Medical Center din Tel Aviv, a spus că rezultatele preliminare ale studiului său au arătat că a patra doză de vaccin anti-COVID-19 nu furnizează o protecţie suplimentară care să fie considerabil mai mare în raport cu a treia doză, scrie Agepres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News