Italia promite că va găsi și pedepsi turistul care a deteriorat zidul Colosseumului

Sursă foto: Pexels - https://www.pexels.com/
Sursă foto: Pexels - https://www.pexels.com/

Autoritățile italiene caută un turist care a scrijelit un perete al Colosseumului, ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, cerând o pedeapsă exemplară pentru bărbatul până acum neidentificat.

Turistul a fost surprins într-un videoclip, postat sâmbătă pe rețelele de socializare, scrijelindu-și numele său și al iubitei sale, cu o cheie, pe un perete interior al vechiului amfiteatru roman. A lăsat inscripția „Ivan + Hayley 23”.

Italia promite că va găsi și pedepsi turistul care a deformat zidul Colosseumului. 

El poate fi văzut zâmbind, chiar dacă autorul videoclipului, vorbind în engleză și folosind cuvinte indecente, îl mustră.

Într-o declarație publicată luni, Sangiuliano a condamnat deformarea „unului dintre cele mai faimoase locuri din lume” drept „foarte gravă, nedemnă și un semn de mare impolitețe”. 

„Sper ca oricine a făcut asta... să fie identificat și pedepsit conform legilor noastre”, a adăugat el.

Potrivit agenției de presă ANSA, polițiștii carabinieri fac cercetări, iar bărbatul riscă o amendă de cel puțin 15.000 de euro (16.415 dolari) și o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani.

Construit în urmă cu 2.000 de ani, Colosseumul a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman și găzduia lupte de gladiatori, execuții și vânătoare de animale. Astăzi, este cea mai populară atracție turistică a Italiei.

Potrivit ANSA, monumentul a suferit în mod repetat acte de vandalism, zeci de vizitatori surprinși în ultimii ani lăsând inscripții sau încercând să fure fragmente de piatră din monument, potrivit Reuters

VEZI ȘI: Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre un război civil în Rusia https://www.dcnews.ro/vladimir-putin-a-vorbit-pentru-prima-data-despre-un-razboi-civil-in-rusia_921026.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel