Italia scade temperatura din instituții ca să economisescă bani

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Parlamentul italian a aprobat miercuri o lege cu ''măsuri urgente'' de limitare a creşterii preţului la energie, una dintre acestea fiind scăderea cu două grade a temperaturii în toate clădirile publice pentru a economisi energie, relatează agenţia EFE.

Concret, pe timp de iarnă temperatura interioară în aceste clădiri nu va trebui să depăşească 19 grade Celsius, cu permisiunea totuşi de a o creşte cu cel mult două grade, iar pe timp de vară, când este nevoie de aparatele de aer condiţionat, nu va fi permisă o temperatură sub 27 de grade Celsius, dar tot cu o toleranţă de două grade.

Noua lege mai cuprinde măsuri economice şi sociale menite să ajute populaţia vulnerabilă să facă faţă creşterii preţurilor la energie, care vor costa statul italian circa 8 miliarde de euro, dintre care 5,5 miliarde vor fi destinate măsurilor menite să oprească creşterea accentuată a acestor preţuri.

Italia a demarat în paralel o strategie de reducere a dependenţei sale energetice faţă de gazele naturale, întrucât importă 90% din gazele consumate, 40% provenind din Rusia.

Guvernul condus de Mario Draghi încearcă de asemenea să reducă ponderea gazelor ruseşti în aceste importuri, astfel că a semnat luni cu Algeria un acord pentru sporirea volumului de gaze naturale importate din această ţară printr-un gazoduct care mai traversează Tunisia până în Sicilia, potrivit Agerpres.

Italia va crește importurile de gaze naturale din Algeria cu aproape 50%

Italia va crește importurile de gaze naturale algeriene cu aproape 50% după ce premierul Mario Draghi a semnat un acord cu președintele algerian Abdelmadjid Tebboune.

Acordul vine în momentul în care Italia încearcă să compenseze o posibilă scădere a livrărilor de gaz rusesc pe fondul conflictului din Ucraina.

„Guvernele noastre au semnat o declarație de intenție privind cooperarea bilaterală în sectorul energetic”, a declarat Draghi presei de la palatul prezidențial El-Mouradia, adăugând că companiile energetice italiene și algeriene Eni și Sonatrach au convenit să crească livrările de gaze către Italia.

Vorbind după întâlnirea cu Tebboune, care urmează să viziteze Roma la sfârșitul lunii mai, Draghi a spus că „relațiile dintre Italia și Algeria au rădăcini adânci”, iar Algeria „este primul partener comercial al Italiei în Africa, cu un schimb bilateral în creștere rapidă. ”

Draghi a adăugat că Italia „este pregătită să colaboreze cu Algeria pentru a dezvolta energie regenerabilă și hidrogen verde” pentru a „accelera tranziția energetică și a crea oportunități de dezvoltare și locuri de muncă în ambele țări”, potrivit Arab News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel