Italianul care a scris o teză de licență despre mașina Dacia

federico mare faverio
federico mare faverio

Faceți cunoștință cu Federico Faverio, italianul care s-a îndrăgostit de România. Chiar dacă la început nu fost prea încântat că se află pe meleagurile românești, iată că ulterior s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră.

Tânărul în vârstă de 29 de ani, absolvent al Universității Svizzerra din Elveția, a realizat o temă de licență cu numele ”Automobile Dacia: la Romania da regime a on line”. Pasiunea lui pentru mașini l-a făcut să strângă informații interesante cât să cuprindă în 333 de pagini. Acest proiect l-a ajutat să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în Londra și uneori mai vine și în România pentru a face voluntariat.

Cum a ajuns Federico Faverio pe meleagurile noastre

Iată cum a ajuns Federico să viziteze România: «Un grup de prieteni din Asociația Colegiului Gallio din Comocare au păstrat contactul cu părintele Lorenzo "Lollo" Marangon, profesorul nostru de liceu, mi-au povestit despre Târgoviște. Părintele Lollo era din 2008 la Fundația Casa Miani a Congregației "Părinților Somaschi" din Târgoviște care adăpostea copiii și tinerii cu situații dificile familiale din Dâmbovița. Prima mea vizită a fost în aprilie 2010”, notează GazetaRomaneasca.ro.Federico a contribuit apoi la conceperea proiectului "Primăvara Româneasca", proiect de sprijin pentru casa Miani, centru de primire pentru minorii aflați în dificultate de la Târgoviște.â

De ce a ales să facă un proiect despre România

Italianul a stat o perioadă în Târgoviște timp în care a încercat să înțeleagă realitatea românească. Tânărul a povestit de ce a ales să își facă teza de licență având ca subiect această mașină.”La sfârșitul studiilor pentru teza de licență, am vrut să împac plăcutul cu utilul: mașinile și România. Deci, care temă dacă nu automobilul românesc prin excelență? M-a convins apoi o frază citită în revista Quattroruote, care definea astfel mașina Dacia:"un caso unico nello scenario automobilistico mondiale". Acest studiu mi-a dat ocazia să aprofundez istoria țării și pentru acest motiva am ales titlul tezei "AutomobilulDacia: România de la regimul comunist la on-line", dar și pentru a cunoaște raportul secular dintre România și Italia care se bazează pe mai multe aspecte cum ar fi culturale, sociale sau economice”, a povestit tânărul.

A întâmpinat și unele dificultăți în redactarea lucrării din cauza lipsei bibliografiei în acest domeniu. Există doar o singură carte publicată în 2009, ”Renault șiDacia, de 10 ani împreuna”, dar chiar și așa italianul a reușit să realizeze o lucrare de nota 10. Stimlat fiind de faptul că nu există cărți în acest domeniu, a luat interviuri celor mai importanți oameni în domeniu, iar rezultatul a fost apreciat de către profespori și nu numai.

”Am făcut 11 ore de înregistrări, în total 150 de pagini de transcrieri și traduceri, dar cel mai important, "m-am scufundat" în cultura și societatea de unde provine Dacia, mi-am petrecut un concediu mai lung la Târgoviște, la fundație, la București sau Mioveni. Rezultatul a fost o teză de cercetare de 333 de pagini, datorită căreia imediat am avut o oportunitate de lucru înAnglia. Rămân în continuare activ și în strict contact cu voluntarii de la Târgoviște”, a conchis tânărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel