Stresul, utilizarea substanțe chimice și unele boli sunt printre principalele cauze ale căderii părului. Dar putem preveni și limita acest fenomen prin remedii naturiste capabile să fortifice și întărească podoaba capilară.
Căderea părului este complet naturală pe parcursul unei zile: părul se desprinde din folicul pentru a face loc unui fir nou, acesta fiind un proces de regenerare normal.
Dar dacă observi că începi să pierzi mult păr atunci când te pieptăni, când faci duș sau când trecem mâna prin păr, ar putea fi vorba despre o problemă care nu trebuie trecută cu vederea.
Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești
Fenomenul căderii părului este foarte complex și poate avea diverse cauze, dar nu toate duc la o soluție. De exemplu, vârsta și predispoziția genetică pot duce la căderea părului și este foarte greu de intervenit pentru a bloca acest proces natural. Există însă multe alte cauze, determinate de stilul nostru de viață și de condiția noastră fizică, asupra cărora putem acționa eficient, prin tratamente naturiste, care pot opri căderea părului.
Putem încerca să apelăm la câteva remedii naturiste, eficiente împotriva căderii parului. Să vedem care sunt:
Extract de urzică. Urzica este un ingredient cheie în prevenirea căderii părului . Extractul de urzica este un excelent remineralizant și fortificant și poate fi luat pe cale orală, ca extract uscat în capsule, sau îl puteți găsi ca baza a multor produse pentru par: șampoane, balsamuri, loțiuni și măști. Împreună cu urzica puteți folosi și rozmarin, sub formă de ulei esențial.
Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară
Masca fortifiantă. Puteți realiza cu ușurință această mască de păr fortifiantă, folosind un iaurt bogat în acizi grași cu acțiune hidratantă, ulei esențial de rozmarin, cu proprietăți remineralizante, și ulei de măsline, cu acțiune hrănitoare.
Balsam natural de păr, preparat acasă: tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează
Se iau un iaurt natural integral, 5 picături de ulei esențial de rozmarin, 5 ml de ulei de măsline. Puneți toate ingredientele într-un bol de sticlă și amestecați cu o lingură de lemn până obțineți o emulsie moale. Aplicați amestecul pe scalp și pe toată lungimea părului și lăsați-l să acționeze 25 de minute. Spălați apoi părul cu un șampon ușor. Puteți repeta această mască fortifiantă o dată la 10 zile.
Potrivit experților în sănătate, căderea părului este asociată cu diverși factori, cum ar fi diete drastice, sarcină, menopauză, folosirea excesivă a plăcilor de îndreptat și a uscătorului de păr, vopsirea frecventă și expunerea la produse de coafat, care conțin substanțe chimice, utilizarea anumitor medicamente și stresul.
Modificările hormonale și tulburările de alimentație reduc abilitățile de protecție ale sistemului imunitar. Ca urmare, avem o stare de letargie, piele uscată, pete pe față și corp, precum și părul care cade. Pentru a evita toate aceste probleme, alimentația noastră trebuie să includă trei condimente care întăresc firul de păr și aduc doar beneficii sănătății noastre.
Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr
Rozmarinul este unul dintre condimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentație dacă ai probleme cu căderea părului. Conține mulți antioxidanți și ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii, care previn căderea părului și stimulează creșterea sănătoasă a firului.
Dacă ai părul în nuanțe de caramel și castan, te sfătuim să ți clătești părul în fiecare zi, cu ceai de rozmarin (rozmarin fiert în apă și apoi filtrat), întrucât revigorează culoarea și face ca părul să pară mai voluminos.
Urzica conține cantități mari de vitamine B, C și E, care lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi și stimulează creșterea părului, furnizează oxigen scalpului și îmbunătățesc circulația sângelui.
Scorțișoară: Acest condiment cu gust și aromă caracteristice nu doar că dă un gust bun dulciurilor, dar are o utilizare largă și pentru tratarea multor probleme de sănătate și estetică precum căderea părului. Are proprietăți antiseptice, care previn căderea părului,combate bacteriile și microorganismele care se găsesc pe scalp, precum și îl hidratează. Stimulează circulația sângelui.
Ați încercat vreodată să frecați un cățel de usturoi pe piele? Vi se poate părea ciudat, dar acest gest simplu ascunde de fapt o funcție utilă. De fapt, când vei vedea ce se întâmplă, cu siguranță vei fi uimit.
Nu toată lumea o știe, dar este un truc la superlativ, foarte eficient mai ales pe timpul verii. Ești curios să afli mai multe? Atunci continuă să citești și pune în practică aceste sfaturi.
Poate vi se pare ciudat, dar frecarea unui cățel de usturoi pe piele este de fapt un truc foarte util pentru a rezolva o problemă întâlnită vara. Nu-ți face griji pentru mirosul urât, fă cum spunem și nu vei regreta!
Dar înainte de a dezvălui secretul, trebuie să știți că puteți folosi un cățel de usturoi sau, alternativ, o ceapă. Ei bine, odată ce ai găsit ingredientul, începe să-l freci pe piele, în locul unde ai fost mușcat de țânțari. Da, pentru că, datorită proprietăților sale antibiotice, usturoiul are capacitatea de a ameliora mâncărimea și iritația. Poți face același lucru și cu o ceapă, iar rezultatul final va fi super eficient.
Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum
Totuși, dacă nu ai acasă usturoi sau ceapă, poți totuși să rezolvi problema mușcăturilor de țânțari folosind un alt remediu super eficient al bunicii. Creați o soluție de apă și bicarbonat de sodiu, amestecați bine și pulverizați-o pe zona afectată. Mâncărimea va dispărea cât ai clipi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News