Îți cauți adeverință de vaccinare FALSĂ? ATENȚIE: Vei cădea într-o CAPCANĂ și mai mare

Adeverință vaccinare falsă, oferă/ Foto CERT-RO
Adeverință vaccinare falsă, oferă/ Foto CERT-RO

Adeverințele de vaccinare anti-COVID se pare că sunt acum o nouă ”afacere” în rândul celor care vor să înșele.

Pe de o parte, sunt cei care vor să fenteze autoritățile și vor să dea 60 de euro pe o adeverință care să le ofere drepturi asemenea celor vaccinați. Pe de altă parte, sunt cei care promit adeverințele de vaccinare anti-COVID false, contra unei sume de 300 de lei, cam cât un test PCR. Problema e și mai mare: primii, care vor să păcălească autoritățile cu adeverințe de vaccinare false cad în propria capcană. Ei nu doar că vor rămâne fără bani, dar riscă să ajungă și la închisoare, avertizează CERT-RO. De asemenea, au fost multe alte cazuri asemănătoare, în baza cărora am putea spune că vor rămâne și fără adeverință. Escrocii nu dispar, se reinventează! 

Așadar, ar fi două variante pentru cei care ar alege să cumpere, în fals, adeverințe de vaccinare: 

1. să piardă banii și să fie și anchetați penal, pentru uz de fals. 

2. să piardă și banii, să nu primească nici adeverința, ceea ce ar fi un noroc pentru cei care vor să fenteze legea, ar scăpa fără dosar penal. Ulterior, ei ar ajunge în același punct din care au plecat, dar cu mai puțini bani în buzunar. 

Mai e și a treia variantă: cum vaccinarea anti-COVID nu e obligatorie, cei care aleg să nu o facă, ar trebui să-și facă testele necesare cerute, în funcție de locul în care ar avea nevoie de dovada vaccinării sau rezultatul negativ al unui test PCR sau rapid. Ar avea permis de trecere, fără dosar penal. 

CERT-RO: Închisoare de la 3 luni la 3 ani și amendă penală

Iată avertismentul CERT-RO: ”Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o 'ofertă' pentru falsificarea adeverinței de vaccinare, care ar certifica faptul că deținătorul a trecut prin acest proces.

Vorbim despre falsificarea unui document, acțiune ce atrage automat consecințe penale. Cei care falsifică aceste adeverințe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals.

Mulțumim urmăritorilor care ne notifică despre existența unor astfel de tentative! Pentru cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO, avem rugămintea să ne transmiteți deopotrivă datele despre incident la adresa de e-mail [email protected], pentru a accelera investigația. Totodată, dacă aveți nevoie de a consulta un specialist, sunați la numărul de urgență 1911! ”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel