Un nou studiu ridică un important semn de întrebare cu privire la folosirea biberoanelor pentru hrănirea bebeluşilor.
Bebeluşii hrăniţi cu biberonul ar putea înghite mai mult de un milion de microparticule de plastic în fiecare zi, potrivit unui nou studiu care atenţionează asupra prezenţei plasticului în produsele alimentare.
Şi, deşi există dovezi din ce în ce mai multe cu privire la faptul că oamenii înghit cantităţi mari de microparticule, prea puţine se ştiu despre consecinţele asupra sănătăţii.
Cercetătorii din Irlanda au studiat cantitatea de microplastic din 10 tipuri de biberoane sau accesorii făcute din polipropilenă, cel mai des folosit tip de plastic pentru recipientele alimentare. Aceştia au urmărit recomandările oficiale ale OMS privind condiţiile de sterilizare şi preparare a laptelui, iar studiul a scos la iveală date şocante. Pe parcursul a 21 de zile, echipa de cercetători a descoperit că biberoanele eliberau între 1,3 şi 16,2 milioane de microparticule de plastic la fiecare litru de lichide.
Apoi, datele au fost descoperite pentru a schiţa expunerea bebeluşilor la nivel global la aceste particule şi au estimat că un bebeluş poate înghite, în medie, aproximativ 1,6 milioane de microparticule pe zi în primele 12 luni de viaţă.
Autorii studiului spun, conform Medical Express, că sterilizarea şi expunerea biberoanelor la apă fiartă sunt factorii cu cel mai mare efect asupra eliberării de particule de micropastic. Cu toate astea, scopul studiului nu ar fi să îngrijoreze părinţii. "Am comunicat, aşa cum am putut, că nu ştim cum aceste particule pot influenţa sănătatea bebeluşilor. Abia acum încercăm să aflăm acest lucru", a explicat echipa de la Colegiul Trinity din Dublin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News