Să faci deserturi cu fructe nu va mai fi o problemă dacă vei folosi unele dintre aceste idei.
Perele sunt niște fructe delicioase, care au multe beneficii pentru sănătate. De fapt, perele sunt bogate în fibre, ajutând la menținerea unui echilibru gastrointestinal. Poți folosi perele în diferite rețete delicioase. Iată două rețete rapide și delicioase cu pere.
Rețeta 1. Tort cu pere
Ingredientele de care ai nevoie:
o matriță de aproximativ 22 cm,
500 grame de pere,
2 ouă,
100 grame de zahăr,
190 grame de făină,
50 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
2 lingurițe de praf de copt,
1 linguriță rom,
1 linguriță de ghimbir ras,
1 lămâie stoarsă.
Primul pas presupune curățarea perelor. Curăță-le de coajă și toacă-le în bucăți mici. Pune bucățelele de pere într-un castron, adaugă romul și zeama de lămâie. Acoperă vasul cu un prosop și lasă perele să se absoarbă romul și sucul de lămâie.
Fără grăsime și fără zahăr: rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă
Între timp, într-un alt bol, bate ouăle, împreună cu zahărul. Se adaugă uleiul și se amestecă în continuare cu telul electric. De îndată ce ingredientele sunt bine amestecate, adaugă făina și praful de copt. Nu uita să cerni întotdeauna făina și praful de copt, pentru a evita formarea de cocoloașe.
Acum poți adăuga în aluat bucățile de pere. Amestecă totul și transferă aluatul într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Coace tortul la 180°C, aproximativ 30 de minute. Poftă bună!
Dacă, pe de altă parte, dacă vrei să-ți impresionezi membrii familiei și oaspeții, poți prepara pere în sirop. Ingrediente pentru pere în sirop:
4 pere,
30 grame de trestie de zahar,
25 grame zahăr,
1 linguriță de apă,
scorțișoară, migdale și alune după gust.
Perele se taie în jumătate, cu tot cu coajă. Nu uita să îndepărtezi miezul. Așează perele într-o tavă de copt. Deasupra se pune zahărul, scorțișoara și migdalele tocate. Tava se dă în cuptor și perele se coc aproximativ 15 minute la 200°C. Aceasta este o rețetă potrivită pentru oaspeții neașteptați.
Mâncare neobișnuită din ardei gras, cu care vei înlocui salatele și gustările
După cum poți vedea, perele sunt un fruct foarte versatil, care poate fi folosit în multe feluri în bucătărie. De exemplu, este excelent și pentru rețete sărate. De fapt, pastele cu gorgonzola, bacon și pere prezintă un mix de arome și contraste excepționale pentru gust. În unele cazuri, trebuie doar să ai puțină imaginație și să faci preparate unice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu