Îți plac plantele de interior? Care sunt mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le cumperi

Îți plac plantele de interior. Care sunt mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le cumperi. Sursa foto: freepik.com
Îți plac plantele de interior. Care sunt mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le cumperi. Sursa foto: freepik.com

Unele achiziții sunt neplanificate, iar plantele de interior nu fac excepție.

Dar trebuie să fii prudent nu doar atunci când cumperi produse alimentare, ci când alegi plantele de interior. Care sunt cele mai frecvente greșeli la alegerea florilor de interior?

Înainte de a alege un ghiveci cu o plantă, trebuie să te gândești la ce fel de îngrijire are nevoie noua floare și dacă ai în casă suficientă lumină solară.

După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor

Este posibil ca o plantă nouă să nu se încadreze în microclimatul care s-a format deja pe pervazul ferestrei tale. Probabil că va trebui să creezi niște condiții speciale, pentru ca floarea să înflorească.

Majoritatea plantelor intra iarna într-un fel de hibernare. Acest lucru este valabil pentru trandafiri și violete, cactuși și aloe. Unele, precum azaleele, înfloresc la trecerea la sfârșitul primăverii.

Însă plantele rare înfloresc iarna. Dacă cumperi astfel de plante care înfloresc iarna, trebuie să fii pregătit de faptul că planta își va epuiza puerile și va trebui să o hrănești, pentru a o susține.

Răsadurile vor fi mai sănătoase și puternice: udă-le cu o infuzie de stafide. Iată cum se prepară

Clima din magazinele de flori este diferită de cea din apartamentul tău, mai ales iarna. După mutare, floarea va fi dusă într-o cameră cu un climat uscat și va fi stresată. Prin urmare, trebuie să-i acorzi o atenție deosebită: să o pulverizezi, să îndepărtezi frunzele deteriorate și să o hrănești.

Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres

Majoritatea se grăbesc să pună planta cumpărată pe pervaz. Este greșit să faci asta! Planta nouă trebuie să petreacă câteva săptămâni în carantină. Așa vei verifica dacă în solul din ghiveci nu există dăunători, care pot ucide toate plantele din casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel