Îți place avocado? Salvează aceste sfaturi dacă vrei să-l păstrezi verde cât mai mult

Foto Pexels
Foto Pexels

Patricia Rusu, nutriționist, are sfaturi importante pentru iubitorii de avocado. 

„Iubitor de avocado? Salvează aceste sfaturi pentru data viitoare când cumperi avocado și vrei să-l păstrezi verde cât mai mult.

Înnegrirea unui avocado este o reacție chimică naturală numită oxidare care are loc atunci când un avocado tăiat este expus oxigenului din aer. Deși este sigur să-l mănânci, nu este foarte plăcut din punct de vedere estetic și poate avea un gust cam amar, așa că iată 3 hack-uri pe care le poți face pentru a opri acest proces:

Pune zeamă de lămâie peste avocado-ul tăiat și freacă-l bine să pătrundă în fruct.

Acoperă avocado-ul cu ulei de măsline.

Depozitează avocado-ul tăiat cu 1/2 de ceapă roșie alături.

Și, dacă doriți să accelerați coacerea avocado-urilor, puneți-le într-o pungă de hârtie maro cu o banană sau un măr”, a scris Patricia Rusu pe contul de Instagram. 

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?  

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

bufeuri

arsuri la stomac

sângerări ale gingiilor

dureri de stomac 

respirație urât mirositoare

gură și gât uscat


Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel