Îți vine să crezi câți ani are Tzancă Uraganul?

Tu știi câți ani are Tzancă Uraganul?

Andrei Velcu, cunoscut cu numele de scenă Tzancă Uraganul sau Tzancă de la Ploiești, este unul dintre maneliștii momentului în România. 

Andrei Velcu s-a născut în Ploiești, unde a trăit și studiat în copilărie. Acesta a urmat cursurile liceale până în clasa a 10-a, ulterior dorind să urmeze o carieră în fotbal. Influențat de fratele său, Velcu a renunțat la ambiția de a deveni fotbalist și a ales o carieră în muzică. După mai mulți ani în formația lui Florin Salam, Velcu obține un succes inițial ca artist solo cu piesa Dale Dale în anul 2012.

Porecla de Țancă i-a fost dată de mama lui.

Andrei Velcu a debutat în muzică sub numele de scenă Tzancă de la Ploiești. Și-a schimbat numele de scenă în Tzancă Uraganul după ce Nicolae Guță l-a numit uraganul muzicii în videoclipului pentru melodia Prin apă și foc am trecut în anul 2014.

Succesul lui Tzancă a venit însă mai târziu, după asocierea cu producătorul Nek Music, piesele acestuia strângând milioane de vizualizări pe YouTube și pe alte platformele de streaming de muzică.

Stilul muzical al lui Tzancă a fost influențat de muzica lăutărească, de manelele anilor 1990 și 2000, dar și de muzica rap și trap. Tzancă a ajuns pe primul loc în topul Billboard pentru muzică din România în martie 2022 cu piesa Scoate-mă de la block.

Tzancă Uraganul are doar 31 de ani.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel