Deliciosul preparat de orez învelit în alge de mare pare să fie o adevărată bombă de sănătate în farfurie. Aşa spun specialiştii în nutriţie care ştiu cel mai bine că peştele şi legumele, combinate, nu pot aduce decât beneficii pentru corpul nostru.
De multe ori invidiem popoarele asiatice pentru tenul curat şi luminos şi pielea lipsită de riduri. Femeile care, se ştie, consumă orez şi peşte în fiecare zi, par că nu ştiu să îmbătrânească. Secretul stă, printre altele, şi în sushi. Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol iar orezul, peştele şi legumele folosite aau foarte puţine calorii. Algele marine comestibile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier. Vitamine şi fibre, calorii puţine şi gust desăvârşit! Ce-ţi poţi dori mai mult?
Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au şi ele proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier. Preparatele cu peşte crud sunt benefice, în principal, datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, compuşi despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cardiovasculare. Acești acizi grași esențiali sunt prezenți în multe alimente care ajută la echilibrarea organismului, contribuind la dezvoltarea țesuturilor și a celulelor. Și colaborează, de asemenea, la funcționarea creierului.
Sushi are multe proteine și foarte puține calorii și grăsimi. Ajută la creșterea masei musculare fără a adăuga grăsimi și este potrivit pentru multe diete. În plus, este o mâncare sățioasă. Şi asta pentru că include orez. Este ideal pentru digestii ușoare. Peștele folosit în sushi este pește proaspăt, care nu necesită gătit sau gătit. Din acest motiv, digestia sa este foarte ușoară și simplă.
În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peştelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oţetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oţetului a permis şi utilizarea orezului folosit în procesul de fermentaţie ca aliment. De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi şi dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News