Vopsirea părului de către un amator și în condiții nepotrivite poate avea consecințe negative asupra podoabei capilare.
Adesea, femeile fac greșeli atunci când își vopsesc părul acasă, deoarece acest lucuru duce la consecințe triste. În unele cazuri, este aproape imposibil să mai remediezi ceva.
Cea mai populară greșeală este culoarea greșită. Atunci când alegi o vopsea de păr, trebuie să ai în vedere nuanța tenului și culoarea ochilor. De asemenea, multe femei aleg culoarea greșită, dar este este important ca aceasta să se potrivească tipului de păr și să nu-l deterioreze.
Ceaiul reface și întărește părul. Află cum se face masca care te scapă de mătreață
De asemenea, rareori cineva efectuează teste preliminare acasă. Ar trebui să faci întotdeauna un test de alergie, altfel, potrivit experților, poți obține o arsură a pielii.
Acasă, vopseaua se aplică cu unelte metalice, care pot deteriora părul. Această procedură se efectuează într-un spațiu slab ventilat, motiv pentru care te poți intoxica sau avea o alergie.
După vopsire, părul trebuie spălat cu mijloace foarte blânde, cu utilizarea obligatorie a unei creme hidratante pentru podoaba capilară și scalp.
Cum să rămâi tânără după 40 de ani? Trucurile care te vor ajuta
Părul se poate usca dacă nu este îngrijit corect după ce a fost vopsit. Mai grav este că părul poate cădea în timpul spălării sau a uscării cu feonul. În acest caz, se recomandă efectuarea unei tunsori scurte pentru refacerea completă a părului.
Oamenii folosesc, de secole, ulei de măsline în bucătărie, dar și în produsele cosmetice. Astăzi, măștile, balsamurile și șampoanele sunt aromate activ cu ulei de măsline. Acest produs este extrem de util pentru păr, deoarece îi conferă strălucire, elasticitate și îi redă moliciunea. De asemenea, că uleiul de măsline combate mătreața și căderea părului.
Diverse uleiuri sunt considerate agenți care facilitează descurcarea părului și minimizează deteriorarea firelor de păr. De asemenea, ajută la păstrarea culorii părului vopsit și netezește firele rebele.
Uleiul de măsline este lider prin conținutul de acizi grași nesaturați. Conține minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu, fosfor, vitaminele A, B4, E, K și betaină (unul dintre cei mai simpli aminoacizi).
Păpădia ajută îndepărtarea pungilor de sub ochi: câteva trucuri de frumusețe
La fel ca uleiul de ricin pentru păr, uleiul de măsline joacă, de asemenea, un rol important în protejarea șuvițelor împotriva daunelor. Acest ulei întărește părul, îl hidratează, îl reface și îl protejează de efectele nocive ale mediului extern, inclusiv de efectele distructive ale razelor ultraviolete și ale dispozitivelor de coafat.
Datorită compoziției sale moleculare, acest ulei poate trece cu ușurință prin spațiul intercelular, pătrunzând firul de păr prin straturile cuticulei. Astfel, nu permite evaporarea umidității, ceea ce ajută la păstrarea strălucirii naturale a buclelor. Uleiul de măsline este bun pentru toate tipurile de păr. Persoanele care au părul uscat, deteriorat, subțire, tern, fragil și creț ar trebui să îl încerce în primul rând.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu