ITM Buzău a aplicat sancțiuni de peste 250.000 de lei pentru încălcarea legislației muncii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău a aplicat amenzi în valoare de peste 250.000 de lei în urma unor controale desfășurate în luna august. Au fost sancționați 18 angajatori pentru nereguli în relațiile de muncă, inclusiv folosirea lucrătorilor fără contracte legale și depășirea timpului de muncă. În total, s-au dispus 163 de măsuri corective pentru remedierea deficiențelor. ITM a primit 45 de petiții din partea angajaților, semnalând neacordarea drepturilor salariale și nereguli legate de timpul de muncă.

Citește și: PSD, decizie privind legea care i-ar permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău a aplicat sancțiuni în valoare de peste 250.000 de lei în urma unor controale desfășurate în luna august, care au scos la iveală nereguli grave în respectarea legislației muncii. În cadrul acestor acțiuni, inspectorii de muncă au verificat 66 de agenți economici din județ, vizând modul în care aceștia respectă normele legale privind relațiile de muncă.

Conform raportului ITM, au fost sancționați 18 angajatori, dintre care 11 au primit amenzi contravenționale în valoare totală de 259.500 de lei, iar șapte au primit avertismente. De asemenea, inspectorii au dispus 163 de măsuri corective, cu termene concrete de realizare, pentru remedierea deficiențelor constatate.

Un aspect grav descoperit în timpul controalelor a fost utilizarea forței de muncă fără respectarea normelor legale. ITM Buzău a identificat șapte angajatori care au folosit lucrători fără a încheia contracte individuale de muncă, sau fără a transmite elementele acestora în sistemul Revisal.

Te-ar mai putea interesa și: Investiții majore în infrastructura rutieră a Bucureștiului. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan fac front comun

Mai mult, unii angajatori au primit la muncă salariați aflați în perioada de suspendare a contractelor de muncă sau au permis depășirea duratei legale de lucru pentru angajații cu contracte parțiale. Aceste încălcări au fost sancționate cu amenzi însumând 250.000 de lei.

Inspectorii de muncă au impus măsuri obligatorii de intrare în legalitate, iar ITM a primit în august 45 de petiții din partea angajaților, care au semnalat diverse nereguli, printre care neacordarea drepturilor salariale și încălcarea normelor privind timpul de muncă și odihnă.

Controalele ITM Buzău fac parte dintr-o serie de acțiuni menite să asigure respectarea drepturilor angajaților și să combată munca nedeclarată, un fenomen cu implicații majore asupra economiei și securității sociale, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel