EXCLUSIV  Iulia Teodorescu Burkman, româncă din Israel: Am putea să ștergem Gaza de pe fața Pământului, dar noi vrem altceva / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iulia Teodorescu Burkman, o româncă ce lucrează la un hotel din Tel Aviv, a vorbit despre războiul din Fâșia Gaza și percepția internațională asupra agresorilor.

Iulia Teodorescu Burkman, o româncă ce lucrează la un hotel din Tel Aviv, Israel, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru DC News, despre percepția internațională asupra războiului declanșat de Hamas pe 7 octombrie și dificultatea Israelului în a garanta siguranța a cât mai multor cetățeni palestinieni din Fâșia Gaza pe de o parte, iar pe de altă parte de a lichida gruparea teroristă care controlează regiunea.

„Armata israeliană are tehnologie foarte avansată și am putea să ștergem Gaza de pe fața pământului, în 24 de ore, numai din aer, fără să fie nici măcar o pierdere de viață a unui soldat israelian, însă nu se face acest lucru, pentru că vrem să salvăm cât mai multe vieți ale cetățenilor civili palestinieni.

De aceea se intră terestru, cu riscul de pierdere de vieți de cetățeni israelieni, pentru a salva cât mai multe vieți de palestinieni din Gaza.  Atenția presei, într-adevăr cred că este de obicei de partea celui mai slab. Se vede situația celor de acolo, din Gaza, care sunt fără apă, fără mâncare“, a spus Iulia Teodorescu Burkman.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Refugiații despre care nu se vorbește. Paradoxul cu cetățenii din Gaza și atitudinea țărilor arabe / video

Iulia Teodorescu Burkman accentuează faptul că musulmanii din țările vestice nu protestează doar în favoarea civililor palestinieni, ci își manifestă direct și sprijinul pentru teroriștii Hamas.

„Hamas îi ține ostatici și pe cetățenii palestinieni pe care îi folosește drept scuturi umane. Nu doar presa, dar și liderii politici din unele țări au mesaje îndreptate într-o singură direcție“, a punctat Val Vâlcu.

„Nu știu exact numerele, dar sunt milioane de arabi, de musulmani în țările din Occident - și se vede că sunt manifestații cu mii de protestatari - care cer eliberarea Fâșiei Gaza. Asta spunem și noi, dar vrem eliberarea teritoriului de Hamas. Israel nu a ocupat Gaza.

Acești oameni protestează pentru Gaza, dar mulți dintre ei țin partea Hamas, care este organizația teroristă“, a mai zis Iulia Teodorescu Burkman.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel