Iulian Dumitrescu, CJ Prahova: Valea Slănicului va fi conectată la gaze naturale în mai puțin de trei ani

De teama întreruperii livrărilor de gaze ruseşti, companiile franceze au un plan de rezervă
De teama întreruperii livrărilor de gaze ruseşti, companiile franceze au un plan de rezervă

Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean  Prahova, anunță că a fost semnat contractul  de finanțare privind conectarea Văii Slănicului la rețeaua de gaze naturale.

"Introducerea gazelor  pe Valea Slănicului este un vis de zeci de ani al locuitorilor din comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărăbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic. Un vis pe care îl vom transforma în realitate cu ajutorul fondurilor europene. Am avut emoții când am semnat contractul de finanțare pentru această investiție. Avem proiecte și studii de înființare și extindere rețele de gaze și pentru alte localități prahovene. Vă asigur că nu vom rata nicio oportunitate de finanțare pentru lucrările majore de infrastructură care contribuie la îmbunătățirea calității vieții prahovenilor și care aduc dezvoltare economică", a declarat Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova. 

"Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova - comunele Cocorăștii Misli, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Varbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic"  sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) - Axa Prioritară 8 – Sisteme Inteligente și Sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, Obiectivul Specific 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.

- Valoarea totală a Contractului de finanțare - 150.989.246,42 lei

- Perioada de implemnetare este de 29 de luni.

- Gospodării şi instituţii publice propuse spre racordare - 8159

- Lungimea reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale (SMART ENERGY TRANSMISSION SYSTEM) - 297,880 km (constituită atât din conducte subterane cât si supraterane)

- Grad de racordare - 60,58%.

Beneficiile racordării la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale:

- alimentare cu energie termică;

- asigurarea apei calde menajere;

- utilizarea gazelor naturale în procesele de producţie sau în activitatea curentă cu impact direct asupra competitivitţii operatorilor economici sau a calităţii serviciilor publice prestate de către instituţiile publice;

- reducerea emisiilor de noxe în atmosferă ca urmare a utilizării combustibilului solid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel