Hoții au forțat un geam și au reușit să pătrund în Primăria Ungheni, acolo de unde au furat banii încasați ieri.
Hoții au furat banii de taxe și impozite de la o primărie din județul Argeș, relatează România TV. Primăria din Ungheni a fost spartă azi-noapte. Din primele date se pare că o fereastră a fost forțată, iar hoții au reușit să intre în unitatea administrativă.
Totul în interior a fost răvășit. Au fost furați banii încasați în cursul zilei de ieri. Este vorba de taxe și impozite încasate achitate de oameni pentru anul în curs.
Deocamdată nu se cunoaște suma de bani care a fost furată. Trebuie spus că este vorba de bani care se aflau în seif-ul unității. La Primăria din Ungheni se află la această oră polițiștii și criminaliștii care fac cercetări, stau de vorbă cu personalul.
În urma acestui incident s-a deschis un dosar penal pentru furt calificat.
O femeie cu origini din România a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, înlocuindu-le cu pietricele fără valoare. Lulu Lakatos, în vârstă de 60 de ani, s-a dat drept gemolog specializat pe diamante care dorea să analizeze nestematele de la Boodles, Londra.
Lakatos a evaluat 7 diamante din magazinul de pe New Bond Street, pe care mai apoi le-a pus într-un săculeț. Când sacul a fost deschis de un reprezentant al magazinului, acolo au putut fi găsite doar niște pietricele.
„Diamantele au fost furate de acuzată printr-o scamatorie. Povestea conspirativă în care aceasta a jucat un rol integral și central a fost parte a sofisticării de cel mai înalt rang, luând în calcul planificarea, riscul și răsplata”, a pledat procurorul Philip Stott.
Lakatos, născută în România și crescută în Franța neagă orice conspirație în privința jafului de pe 10 martie 2016.
În fața instanței, acuzarea a prezentat cazul pe larg, spunând că în februarie 2016, șeful magazinului Boodles, Nicholas Wainwright, a cunoscut un bărbat numit „Simon Glas”, care a pretins că este un investitor ce dorea să cumpere mai multe nestemate. Cei doi s-au întâlnit o lună mai târziu în Monaco, unde Glas l-a introdus în schemă pe un bărbat așa-zis rus, numit „Alexander” și o vânzare substanțială a fost stabilită în acea zi.
Nestematele, în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, făceau parte din înțelegerea lui Wainwright și Glas. Printre pietrele prețioase se număra și un diamant în formă de inimă, în valoare de 2,2 milioane de lire sterline și un altul, roz, în formă de pară, ce valora alte 1,1 milioane. Un evaluator, ce s-a prezentat cu numele de „Anna”, instruită de așa-zișii cumpărători, s-a dus la magazin pentru a examina pietrele. După examinare, nestematele urmau a fi puse într-un săculeț pe care l-ar fi păstrat magazinul Boodles până la primirea banilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu