Jandarmeria, precizări după cazul bărbatului fugărit de urs pe pârtie

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Jandarmeria vine cu precizări şi recomandări după cazul ursului care a intrat pe o pârtie şi a alergat după un bărbat care l-a provocat pe urs să se ia după el pentru a-l îndepărta din zona în care se aflau mai mulţi turişti. 

"De curând, în spațiul media a apărut un filmuleț în care un urs a alergat după un bărbat minute în șir. Gestul ar putea fi interpretat ca unul de bravură, pentru că intenția bărbatului era de a îndepărta animalul din zona unde se aflau turiști. Dar, în astfel de cazuri, pericolul este unul foarte mare, putând avea chiar un final tragic. Animalele pot deveni periculoase dacă se simt încolțite, speriate sau dacă sunt însoțite de pui.

În situația în care vă veți întâlni cu un animal sălbatic, vă recomandăm să vă îndepărtați imediat și în niciun caz să vă apropiați de el pentru a-l filma sau hrăni. Oricât de interesant ar părea sau oricât de plin de curaj ar fi gestul nostru, nu trebuie să uităm că un animal sălbatic rămâne imprevizibil și periculos. Cea mai bună și sigură soluție este de a apela numărul unic de urgență 112 și de a lăsa specialiștii să îndepărteze ursul de zona populată", transmite Jandarmeria Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel