Jandarmeria intervine în Piața Universității după meciul decisiv România-Olanda

Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română

În urma înfrângerii echipei naționale de fotbal a României în fața Olandei, scor 0-3, în optimile de finală ale Euro 2024, Jandarmeria Capitalei a intervenit marți seară, 2 iulie, și a reținut trei persoane pentru folosirea materialelor pirotehnice. 

Conform informațiilor oferite de reprezentanții Jandarmeriei Capitalei, cele trei persoane au fost reținute și au fost întocmite trei acte de sesizare a organelor de urmărire penală.

Incidentul a avut loc în Piața Universității, unde suporterii români s-au strâns pentru a-și exprima dezamăgirea în urma înfrângerii suferite de naționala României. Un martor ocular a declarat că jandarmii au intervenit în forță, motivându-și acțiunile prin folosirea materialelor fumigene și luminoase de către suporteri. „Au observat bucuria fanilor români din Piața Universității, sub pretextul faptului că au fost folosite materiale fumigene, materiale luminoase și jandarmii au intervenit în forță pentru a opri manifestarea celor 20 de oameni. Au folosit forța fizică exagerată”, a susținut unul dintre tineri.

Jandarmeria București a explicat că reținerea s-a efectuat din cauza utilizării materialelor pirotehnice, care au fost aruncate lângă statuile de la Universitate, considerate monumente istorice.

Potrivit informațiilor preliminare, autoritățile locale au anunțat că vor investiga amănunțit incidentele petrecute după meci pentru a identifica persoanele implicate în utilizarea materialelor pirotehnice și pentru a stabili eventualele consecințe legale.

Scandalul a izbucnit imediat după fluierul final al meciului, pe măsură ce fanii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de rezultatul partidei. Incidentul a atras rapid atenția autorităților, care au intervenit pentru a preveni escaladarea tensiunilor.

Jandarmeria a postat, după încheierea meciului, următorul mesaj pe rețelele sociale:

***

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru portocala mecanică. Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva câştigătoarei dintre Austria şi Turcia.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel