Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la FCSB - Petrolul, în Ghencea

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Au fost incidente pe stadionul Ghencea sâmbătă seară, la meciul dintre FCSB şi Petrolul din etapa a X-a. 

Jandarmii au folosit sâmbătă seara pulverizatoare cu substanţă iritant-lacrimogenă, după ce mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au încercat să forţeze intrarea la meciul cu FCSB de pe stadionul "Steaua".

Potrivit precizărilor Jandarmeriei Capitalei, la debutul partidei de fotbal, un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei oaspete, care nu au venit din timp la stadion, pentru a se evita aglomeraţia pe timpul accesului, au forţat dispozitivul de jandarmi, sub pretextul că nu vor vedea începutul meciului.

Totodată, în sprijinul lor, au încercat să vină suporterii oaspeţi deja intraţi în stadion, solicitând să părăsească incinta pentru a pune o presiune suplimentară pe dispozitivul de jandarmi.

Pentru a evita degenerarea situaţiei şi alimentarea unei stări conflictuale, jandarmii au folosit pulverizatoarele cu substanţă iritant-lacrimogenă din dotare.

Menţionăm faptul că, la fiecare meci de fotbal, organizatorul, alături de Jandarmeria Capitalei, recomandă tuturor participanţilor la evenimentul sportiv să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de acces în arena sportivă. Subliniem faptul că acest tip de comportament este o tactică folosită frecvent de anumite galerii, pentru a pune presiune pe forţele de ordine, în încercarea de a evita controlul corporal riguros pe care îl face societatea specializată de protecţie şi pază. Reiterăm faptul că această măsură are scopul de a preveni introducerea în arena sportivă a materialelor pirotehnice sau altor obiecte interzise de lege, care pot deveni un pericol pentru toţi spectatorii, arată Jandarmeria, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel