Val Vâlcu a venit cu propuneri privitoare la alegerile de la Sectorul 1.
Potrivit România TV, jandarmii care au supravegheat voturile de la Sectorul 1 vor fi anchetați de Parchetul Militar, pentru neglijență în serviciu. Val Vâlcu, prezent în emisiune la același post de televiziune, a comentat subiectul:
„Până când nu avem o concluzie clară, până când justiția nu își spune cuvântul, pentru că asta cere doamna Clotilde Armand, asta cere USR-ul, asta cerem și noi, ca justiția să ancheteze, nu putem să știm. Nu cred că e ceva atât de dificil! De ce nu raportează Poliția, care a numărat buletinele, concluziile?
Noi vedem haosul din secția de vot, imaginile fac cât 1.000 de cuvinte, vedem cine a intrat în acele încăperi. Hai să numărăm odată buletinele, să nu fie arse, așa cum s-a întâmplat în 2009, după alegerile prezidențiale, să nu fie mușamalizată situația de la Sectorul 1, ca să nu zic fraudă.
Oricum, votul este perturbat. Ce vedem acolo sunt oameni care completează, modifică procese verbale, schimbă buletine dintr-un sac în altul și este clar că procesul electoral a fost viciat. Aici nu mai avem ce să discutăm, dar să întrebăm de ce nu avem concluzia. Au fost numărate acele buletine?
Să cheme societatea civilă, nu știu, venim și facem această numărătoare. Pentru genomul uman cercetările au durat vreo zece ani, când mii de calculatoare din întreaga lume au reușit să-l descifreze, hai să vedem și noi, pot fi adunate câteva mii de buletine, puse pe grămăjoare și numărate, sau nu se dorește?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.
CITEȘTE ȘI - PNL Sector 1: Când cifrele vorbesc, Clotilde Armand ar trebui să tacă! Primar catastrofă!
Avocaţii lui Daniel Tudorache, primar al Sectorului 1 între 2016 şi 2020, cer punerea sub acuzare a lui Clotilde Armand în dosarul Romprest şi afirmă că deciziile actualului primar au expus Sectorul 1 la plata unor despăgubiri uriaşe.
"În numele clientului nostru, Daniel Tudorache, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte de interes, cu privire la dosarul nr. 571/p/2019, aflat în instrumentarea DNA și cunoscut generic “Dosarul Romprest”.
1. Dosarul vizează plata serviciilor de salubritate prestate de Romprest la tarife stabilite în anul 2014 (în timpul mandatului primarului Chiliman) și aflate în vigoare și în prezent (în timpul mandatului primarului Armand, care plătește la aceste prețuri), însă singurul primar pus sub acuzație este Daniel Tudorache;
2. Curtea de Conturi a considerat ilegală ajustarea de prețuri din anul 2012, însă toate instanțele care au fost investite să judece acest aspect au MENȚINUT în vigoare actul adițional nr. 7/12.06.2012, prin care s-a stabilit ajustarea prețurilor stabilite în Contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe rază administrativă a sectorului 1 nr. J077/S/30.06.2008;
3. Mai mult decât atât, prin Încheierea din 30.09.2015, pronunțată de Curtea de Apel București - Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr. 6228/2/2010* și rămasă definitivă prin Hotărârea nr. 2578/14.08.2018, s-a stabilit, printre altele, că Romprest are exclusivitate în ceea ce privește prestarea serviciilor de salubritate în Sectorul 1, pe toată durata contractului;
4. Această soluție a instanței supreme ar conduce, în mod normal, la punerea sub acuzare a actualei Doamne primar Armand, care a încălcat această exclusivitate și a expus Sectorul 1 la plata unor despăgubiri uriașe către Romprest, ca urmare a faptului că a angajat alte societăți invocând o urgență care nu a existat. Începerea urmăririi penale și sechestrul instituit împotriva fostului primar Tudorache, dar și conexarea plângerilor Romprest împotriva dnei Armand la același dosar arată a protecție față de actualul primar și încercare de suprimare a credibilității și drepturilor fostului primar, creditat cu șanse mari să recâștige funcția pierdută în 2020, într-un mod în care publicul a putut aprecia asupra corectitudinii sufragiului;
5. Favorizarea dnei Armand de către DNA și “prietenia” dintre dna Armand și instituția care ar trebui să se ocupe cu stârpirea marii corupții rezultă și din următorul fapt: “prejudiciul” a fost stabilit de dnii procurori în anul 2022 printr-o metodă “dictată” de dna Clotilde Armand printr-o postare de pe Facebook și preluată de presă în anul 2021, chiar dacă s-au comparat mere cu pere, respectiv, s-a comparat prețul din anul 2008 din Oradea cu cel din anul 2017 din Sectorul 1! Ca și o comparație, astăzi, un apartament de 2 camere în Oradea se vinde cu 40-60 mii euro, iar în Sectorul 1 cu 80-250 mii euro! Cu alte cuvinte, DNA execută întocmai și la timp!
Despre presupusă fraudă de la alegerile din Sectorul 1, NIMIC!", se arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu