Janssen, compania farmaceutică a Johnson&Johnson Romania, investeşte peste 1 milion de euro în cercetare și dezvoltare doar în România. Johnson & Johnson alocă pentru inovație unul dintre cele mai mari bugete la nivel global din toate industriile active. În 2016, 20,8% din venitul global al companiei Johnson & Johnson a fost redirecționat către dezvoltarea de noi medicamente.
La nivel global, în perioada 2009-2014, compania a lansat 14 medicamente noi, iar 11 dintre terapiile din portofoliul său sunt incluse pe Lista de Medicamente Esenţiale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Totodată, planurile globale ale companiei Janssen vizează lansarea a 10 noi tratamente şi vaccinuri până în anul 2019. Toate aceste repere demonstrează angajamentul consistent al companiei pentru inovație, într-o industrie în care procesul de cercetare şi dezvoltare al unui tratament nou durează aproximativ 12 ani, iar costurile pot depăși pragul de 1,25 de miliarde de dolari pentru o terapie.
Ne dorim ca românii să beneficieze de aceleași șanse ca orice cetățean UE
„Susținem eforturile făcute de autoritățile din România în ultimii ani pentru a creşte accesul pacienţilor la terapii inovatoare și ne-am exprimat disponibilitatea de a identifica împreună cu acestea soluții sustenabile pentru a face posibilă actualizarea constantă a listei de medicamente compensate. Pe termen lung, ne propunem să continuăm investițiile în aria onco-hematologiei pentru că dorim să aducem inovații pentru acele afecţiuni care afectează populaţii reduse de pacienţi şi pentru care, în acest moment, nevoia de tratament încă nu este acoperită. Ne dorim ca pacienţii români să beneficieze de aceleaşi oportunităţi în ceea ce priveşte accesul la medicamente precum orice alt cetăţean din Uniunea Europeană", a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.
Accesul pacienților la tratamente inovatoare este și va rămâne o prioritate a companiei atât în România, cât și la nivel global. În acest sens, Janssen susține implementarea registrelor electronice de pacienți, în special în domeniul oncologiei, și colaborează îndeaproape cu experți și lideri din domeniul sănătății. Aceste eforturi s-au concretizat în proiecte de succes în țări precum Italia și ar putea fi aplicate și în România.
Acces timpuriu la tratamente de ultimă generație
„Cercetarea şi dezvoltarea sunt posibile datorită colaborărilor pe care le avem cu oamenii de ştiinţă, cu comunitatea medicală şi cu organizaţiile din domeniul sănătăţii. Neuroștiințe, oncologie, hematologie, boli infecțioase, imunologie, boli cardiovasculare și metabolice sunt ariile terapeutice în care Janssen a introdus terapii inovatoare în cei 24 de ani de prezență în România. Anul trecut, am facilitat accesul timpuriu la un tratament de ultimă generație pentru 100 de pacienți cu leucemie limfocitară cronică și limfom cu celule de manta. De asemenea, suntem alături de pacienţi şi pe parcursul lor terapeutic prin programele de suport pe care le-am implementat în neuroştiinţe – schizofrenie, respectiv în oncologie – cancer de prostată. Prin intermediul acestora, pacienții şi aparţinătorii lor au acces la informaţii despre aceste afecţiuni şi sunt ajutaţi să înţeleagă toate etapele necesare de tratament", a punctat Cristian Benza, Medical Affairs Director al Janssen România.
Compania Janssen are o tradiţie de peste 60 de ani în domeniul neuroştiinţelor în care a schimbat paradigma terapeutică a schizofreniei datorită tratamentelor inovatoare orale şi injectabile cu eliberare prelungită cu ajutorul cărora pacienţii pot avea vieţi normale şi se pot reintegra în societate. La nivel local, potrivit datelor IMS- iulie 20174, Janssen este lider de piaţă în terapiile dedicate HIV/SIDA prin care este asigurată o mai bună aderenţă la medicaţie, tratamentul cancerului de prostată pentru care standardele terapeutice au fost actualizate după 20 de ani şi în tratamentul schizofreniei. De asemenea, Janssen este compania care a lansat primul medicament pentru tratarea tuberculozei multidrog-rezistente, în România fiind înregistrată cea mai mare rată de prevalenţă de la nivelul Uniunii Europene.
Cifrele inovaţiei
• Johnson & Johnson: 9,1 miliarde de dolari alocate inovației la nivel global în anul 2016, cel mai mare buget alocat procesului de cercetare şi dezvoltare din industria farmaceutică
• Janssen România: >1 milion euro investiții în România în cercetare şi dezvoltare
• 11 medicamente incluse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe Lista de Medicamente Esenţiale
• 14 tratamente inovatoare lansate la nivel global în perioada 2009-2014
• 10 terapii și vaccinuri noi în pipeline până în anul 2019
• 8 centre de cercetare și dezvoltare în regiunea EMEA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu