Japonezii spun că au dezvoltat un vaccin împotriva îmbătrânirii

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cercetătorii japonezi spun că au dezvoltat un vaccin care combate îmbătrânirea.

O echipă de cercetători japonezi a spus că a dezvoltat un vaccin pentru a elimina așa-numitele celule zombie care se acumulează odată cu vârsta și dăunează celulelor din apropiere, provocând boli legate de îmbătrânire, inclusiv rigiditatea arterială.

Echipa, inclusiv profesorul de la Universitatea Juntendo, Toru Minamino, a confirmat că șoarecii cărora li s-a administrat vaccinul au prezentat scăderi ale celulelor zombie, cunoscute din punct de vedere medical ca celule senescente, și în zonele afectate de rigiditatea arterială.

„Ne putem aștepta ca (vaccinul) să fie aplicat în tratamentul rigidității arteriale, diabetului și a altor boli legate de îmbătrânire”, a spus Minamino.

Vaccinul a avut efect pe șoareci

Rezultatele cercetării echipei au fost publicate vineri în versiunea online a revistei Nature Aging.

Celulele senescente se referă la cele care au încetat să se divizeze, dar nu mor. Ele dăunează celulelor sănătoase din apropiere prin eliberarea de substanțe chimice care provoacă inflamație.

Echipa a identificat o proteină găsită în celulele senescente la oameni și șoareci și a creat un vaccin peptidic bazat pe un aminoacid care constituie proteina.

Vaccinul permite organismului să creeze anticorpi care se atașează de celulele senescente, care sunt îndepărtate de celulele albe din sânge care aderă la anticorpi.

Când echipa a administrat vaccinul șoarecilor cu rigiditate arterială, multe celule senescente acumulate au fost îndepărtate și zonele afectate de boală s-au micșorat. Când au fost administrate la șoareci bătrâni, progresia fragilității lor a fost mai lentă decât cea a șoarecilor nevaccinați, potrivit echipei.

Multe dintre medicamentele existente pentru îndepărtarea celulelor senescente sunt folosite ca agenți anti-cancer și pot provoca efecte secundare negative. Efectele secundare ale noului vaccin au fost mai puține, în timp ce eficacitatea acestuia a durat mai mult, a spus echipa, potrivit JapanTimes.

Studiu în Israel: Creștere uriașă a anticorpilor după a patra doză de vaccin

Datele preliminare ale uni studiu din Israel arată că un al doilea rapel duce la o creștere de cinci ori a anticorpilor care luptă împotriva COVID-19.

O a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului crește anticorpii de cinci ori pe săptămână după administrarea vaccinului, a declarat prim-ministrul israelian Naftali Bennett, citând concluziile preliminare ale unui studiu israelian.

„La o săptămână de la a patra doză, știm cu un grad mai mare de certitudine că a patra doză este sigură”, a spus Bennett la Sheba Medical Center, care dă a doua injecție de rapel într-un studiu în rândul personalului său, precizează AlJazeera (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel