Guvernul japonez preconizează să-i interzică preşedintelui rus, Vladimir Putin, să participe la funeraliile de stat ale fostului premier nipon, Shinzo Abe, care vor avea loc pe 27 septembrie, a titrat publicaţia 'Sankei', citând surse oficiale guvernamentale, precum şi ziarul 'Nikkei'.
Publicaţia 'Sankei' mai precizează faptul că Putin este vizat de sancţiunile personale, impuse de Guvernul Japoniei, care îi interzic accesul în Ţara Soarelui Răsare. Cu toate acestea, relaţiile diplomatice cu Moscova nu au fost întrerupte, aşadar şi partea rusă va fi anunţată cu privire la ceremonia funeraliilor de stat.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului japonez al Afacerilor Externe a spus că autorităţile nu se aşteaptă ca preşedintele Rusiei să efectueze această vizită.
Vladimir Putin a transmis condoleanţe mamei şi soţiei fostului premier japonez Shinzo Abe, care a murit în urma unui atentat. Putin a declarat că a menţinut legătura cu Abe, relaţii în care s-au manifestat excelentele calităţi personale şi profesionale ale politicianului. Guvernul japonez a aprobat data de 27 septembrie ca fiind dată funeraliilor de stat ale fostului premier Shinzo Abe.
Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a murit pe 8 iulie, fiind asasinat. Atacatorul s-a dovedit a fi japonezul Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, care a fost înrolat în marina japoneză. Bărbatul reţinut a spus că era nemulţumit de politician şi că şi-a dorit să-l omoare, scrie Rador.
Situaţia din Ucraina poate ieşi de sub control, a fost concluzia autorilor articolului apărut în publicaţia americană "Foreign Affairs".
După părerea lor, criza ucraineană se prelungeşte şi devine tot mai "toxică" şi în curând pot fi atrase şi alte ţări. Mai mult decât atât, autorii materialului afirmă că organizaţiile internaţionale s-au dovedit neputincioase în legătură cu modul în care să influenţeze asupra situaţiei.
În articol se spune, de asemenea, că indiferent de dorinţa preşedinţilor Federaţiei Ruse şi Statelor Unite, Vladimir Putin şi Joe Biden, de a evita escaladarea, conflictul din Ucraina se poate transforma neintenţionat într-o confruntare mult mai de amploare.
Acest lucru are legăttură inclusiv cu faptul că în criză sunt atraşi mulţi participanţi din afară, capabili să utilizeze cele mai noi tehnologii, precum şi să folosească în propriile interese punctele slabe ale NATO şi aliaţilor acesteia. Vezi articolul aici!
Armata ucraineană a lovit un pod folosit pentru aprovizionarea forţelor ruseşti din sudul Ucrainei.
Armata ucraineană a lovit sâmbătă un pod din regiunea ocupată Herson, vizând o rută de aprovizionare a forţelor ruseşti, în condiţiile în care se pregăteşte pentru o contraofensivă majoră, a declarat un oficial regional ucrainean. Atacul a vizat podul Darivski peste râul Ingulets, folosit pentru aprovizionarea trupelor ruseşti, la câteva zile după ce un pod important peste Nipru, din apropiere, a fost de asemenea lovit, a declarat un consilier al guvernatorului regiunii care se află pe teritoriul controlat de Ucraina.
"Fiecare pod este un punct slab pentru logistică şi forţele noastre armate distrug cu pricepere sistemul inamic. Aceasta nu este încă eliberarea Hersonului, ci un pas pregătitor serios în această direcţie", a scris oficialul, Serhi Hlan, pe Facebook.
Şeful adjunct al autorităţii regionale instalate de Rusia a declarat că podul a fost lovit de şapte rachete de la sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) furnizate de Occident, dar că poate fi încă folosit, a relatat agenţia de presă TASS. Niciuna din afirmaţiile părţilor nu au putut fi verificată independent de Reuters. Armata ucraineană a folosit arme cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru a lovi liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţie ale forţelor ruseşti, în efortul de a schimba cursul războiului şi de a pregăti o contraofensivă în regiunea Herson. Vezi articolul aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News