Jarcovia, rețeta lipovenească senzațională. Cum se prepară

Sursa foto: Facebook Löw Iulius Cezar
Sursa foto: Facebook Löw Iulius Cezar

Jarcovia este un preparat lipovenesc foarte gustos, care se prepară extrem de ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

1,5 kg carne de porc
2 kg ceapă
1 kg castraveţi acri
foi de dafin
bulion 

Cum se prepară Jarcovia

Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi şi o tai solzişori şi o undeşti în ulei. Castraveţii îi tai în rondele şi îi pui în apă rece, la desărat. într-o tigaie de vreo 5 kg pui un rând de ceapă, un rând de castraveţi, 1 rând de carne şi iar repeţi, potrivit restaurantedelux.ro.

Deasupra trebuie să fie ceapă. Pui dafin între rânduri, după aceea adaugi apă cât cuprinde şi o pui la fiert la foc mic. Din când în când o controlezi. Dacă nu este fiartă carnea, mai adaugi un pic de apă. Trebuie să scadă până rămâne uleiul deasupra. Bulionul se pune când este aproape gata. Apoi, guşti de sare, dacă mai trebuie, mai adaugi. Ţine cont că, deja, castraveţi sunt un pic săraţi.

Vezi și: Tort pentru "Valentine's Day". Rețeta specială de Ziua Îndrăgostiților

BONUS: Ciorba de varză lipovenească

Ingrediente pentru 10 porţii:

- varză dulce-o jumătate dintr-o bucată

- ceapă (trei bucăţi)-500 de grame

- morcovi (două bucăţi)-250 de grame

- ardei capia roşu (o bucată) -150 de grame

- ardei gras verde (o bucată sau două) -200 de grame

- sfeclă roşie - o bucată

- țelină (o bucată) - 200 de grame

- pătrunjel-o legătură

- cimbru - o crenguţă

- sare, piper, după gust

- pastă de tomate - două, trei linguri

- borş -un litru

- ardei iute - o bucată

Vezi și: Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate. Rețeta este simplă

Cum se prepară

Legumele vor fi tăiate în fâşii cât mai subţiri, cu excepţia morcovului, pe care îl vom tăia rondele.

"Tăierea lor cât mai subţire va facilita fierberea. Primele puse la fiert vor fi rădăcinoasele. Dintre ele, sfecla roşie dă preparatului o dulceaţă deosebită şi o culoare aparte, iar după 15 minute vom adăuga pasta de tomate", explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

După 20 - 30 de minute, vom pune şi varza la fiert, acrim preparatul cu borş, adăugăm sare şi piper după gust, iar apoi cimbru şi pătrunjel.

Vezi și: Ciorbă de burtă. Rețeta tradițional românească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel