Javier Milei, noul președinte al Argentinei, va avea o întâlnire de gradul zero cu Donald Trump

Reuters: Donald Trump îi va face o vizită lui Javier Milei, președintele ales al Argentinei.

Javier Milei din Argentina declară că fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, va vizita Buenos Aires. Potrivit unui comunicat al biroului său de presă dat joi, întâlnirea dintre cei doi va avea loc în urma unei convorbiri telefonice.

Noul președinte ales al Argentinei, Javier Milei, i-a propus lui Zelenski organizarea unui summit Ucraina-America latină
https://www.dcnews.ro/noul-presedinte-ales-al-argentinei-javier-milei-i-a-propus-lui-zelenski-organizarea-unui-summit-ucraina-america-latina_939126.html

De asemenea, alesul Argentinei este o figură controversată. Argentina se confruntă cu mai multe probleme sociale și economice cauza politicilor populiste care au guvernat țara timp de zeci de ani.

Printre numeroasele probleme se enumeră și piața neagră a dolarilor din Argentina, inflația fiind covârșitoare, iar una dintre „măsurile” care ar ajuta la rezolvarea problemei ar fi tocmai abandonarea monedei naționale și adoptarea dolarului ca monedă oficială. Măsura a creeat o ruptură la nivelul discuțiilor politice din Argentina, iar noul ales dorește cu vârf și îndesat dolarul în detrimentul pesosului argentinian.

Noul președinte al Argentinei vrea să rupă relațiile cu Rusia. Alte dorințe ale lui Javier Milei: dolarizarea economiei și interzicerea avortului
https://www.dcnews.ro/noul-presedinte-al-argentinei-vrea-sa-rupa-relatiile-cu-rusia-alte-dorinte-ale-lui-javier-milei-dolarizarea-economiei-si-interzicerea-avortului_938816.html

„Vom pune capăt castei politice parazitare, stupide și inutile care împinge această țară spre prăbușire", a declarat Milei într-un discurs după ce s-a clasat pe primul loc în alegerile primare din august, un rezultat care a zguduit peisajul politic dominat de două partide.

Având 53 de ani, Javier Milei este un favorit al tinerei generații din Argentina, astfel că, el promite schimbări radicale în țara din America de Sud.

"El este schimbarea de care are nevoie Argentina", a spus Ayrton Ortiz, în vârstă de 28 de ani, susținător al lui Milei, la un miting în Buenos Aires, citat de Reuters.

Preşedintele ales, cu poziţii controversate, împotriva avortului sau în problema schimbărilor climatice, a discutat de asemenea cu noul şef al diplomaţiei britanice David Cameron, însă niciun detaliu nu a fost comunicat presei.

Argentina are de multă vreme un diferend cu Regatul Unit asupra suveranităţii insulelor Malvine (Falkland), care a dus la un război-fulger între cele două ţări în 1982, conform Agerpres.

SUA felicită alegerea lui Javier Milei în Argentina
https://www.dcnews.ro/sua-felicita-alegerea-lui-javier-milei-in-argentina_938699.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel