Javier Milei participă la Davos: Vin să plantez ideile de libertate într-un Forum contaminat de o agendă socialistă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Javier Milei, noul președinte al Argentinei, participă la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Președintele argentinian Javier Milei, autoproclamat „anarho-capitalist”, participă la Forumul Economic Mondial de la  Davos, în prima sa ieșire majoră pe scena internațională, unde va încerca să restabilească încrederea în economia țării sale. El se va adresa Forumului Economic Mondial după o serie de reforme drastice puse în aplicare după victoria electorală de luna trecută, într-un moment în care Argentina se confruntă cu o inflație spectaculoasă, de peste 200% în 2023, scrie rtbf.

Javier Milei a făcut câteva precizări privitoare la mesajul său.

„Vin să plantez sămânța libertății într-un forum contaminat de agenda socialistă 2030, care nu va aduce decât mizerie lumii”, spune el.

El nu a detaliat, dar agenda 2030 a Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă este considerată de o parte a dreptei americane drept un proiect împotriva sărăciei care vizează reducerea libertăților individuale. Javier Milei, care a fost comparat cu fostul președinte american Donald Trump pentru pozițiile sale, promite să proclame la Davos că „libertatea este cheia prosperității”.

Unele dintre afirmațiile sale riscă să fie în totală contradicție cu cele apărate de Forumul Economic Mondial. De pildă, Javier Milei consideră că oamenii nu sunt responsabili pentru schimbările climatice.

El va împărți miercuri scena de la Davos cu omologul său francez Emmanuel Macron, secretarul general al ONU Antonio Guterres și secretarul de stat american Antony Blinken.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel