Jeffrey Franks: În 2012, creșterea economică pentru România va fi mai mică decât ne așteptam

franks
franks

Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI, a declarat că problemele din UE vor determina în 2012 o creștere economică pentru România mai mică decât estimările. Referitor la o posibilă scădere a contribuțiilor sociale - măsura cerută insistent de mediul de afaceri - Franks spune că "va fi foarte puțin spațiu pentru noi inițiative în bugetul pe 2012". Oficialul FMI amendează activitatea Guvernului în ceea ce privește arieratele și reformarea companiilor de stat.

Întrebat despre renegocierea țintei de deficit,  Jeffrey Franks a spus, într-un interviu pentru hotnews.ro, că: Orice deviere de la această țintă ar necesita aprobare la nivel ministerial din partea UE, deoarece obiectivul face parte din angajamentul asumat de România prin Procedura de Deficit Excesiv. Suntem pe cale să revizuim prognoza noastră de creștere economica și vom anunta rezultatele la finalul următoarei noastre misiuni. Creșterea din 2012 va fi mai mică decât ne așteptam, din cauza efectelor problemelor înregistrate în restul Uniunii Europene, a spus oficialul FMI.

Despre scăderea contribuției sociale, Franks a declarat că pentru această măsură va fi foarte puțin spațiu în bugetul pe 2012, iar Guvernul va trebui să decidă ce măsuri trebuie să implementeze, fie că este vorba de schimbări la nivel de contribuții sociale, fie la nivel de salarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel