Bine și simple, jeleurile de fructe îi va face fericiți pe toți copiii. Aceste jeleuri pot fi făcute cu ușurință acasă, fără multe probleme.
Prepararea este foarte simplă și se poate face cu fructe proaspete, de sezon. Având în vedere că suntem în sezonul de iarnă, de data aceasta, poți face face jeleurile din suc de portocale și mandarine. Odată ce vei înțelege rețeta, le poți face cu aproape orice tip de fructe.
Ingrediente:
150 grame de suc de portocale,
150 grame de suc de mandarine (sau clementina sau chiar lămâie),
120 grame de zahăr granulat,
6 foi de gelatină.
Mai întâi pune foile de gelatină în apă rece. Acum toarnă sucul într-o cratiță cu zahărul granulat și amestecă cu un tel. Când zahărul s-a dizolvat, pune cratița la foc mediu și fierbe timp de 3 minute.
Gelatina înmuiată se stoarce bine și se adaugă în cratiță, unde trebuie să se dizolve. Lichidul se lasă să se răcească, apoi se pune în forme.
Brioșe „Nori dulci”, gata în câteva minute: ai nevoie de trei ingrediente
Când toate jeleurile se vor răci, scoate-le din formă, așează-le pe hârtie de copt și stropește-le cu zahăr granulat.
Desigur, nu toată lumea are matrițe speciale acasă. Prin urmare, poți folosi formele de gheață, cele pe care le ai, cu siguranță, la congelator. Poftă bună!
Dacă și tu te obișnuiești să cumperi și să consumi ghimbir confiat, iată o rețetă pe care o poți prepara acasă.
Dar, în primul rând, trebuie să știi că ghimbirul calmează durerile din gât, combate senzația de greață din timpul unei călătoriilor, îmbunătățește digestia, calmează durerile musculare și articulare și vindecă răceala sau gripa.
Iată cum se prepară acasă ghimbirul confiat. Ingrediente:
500 grame de ghimbir proaspăt deja curățat,
800 grame de zahăr brut din trestie,
aproximativ 1 litru de apă.
Ghimbirul se curăță de coajă și se taie în felii subțiri de aproximativ aceeași dimensiune. Așează feliile de aproximativ 3 mm pe fundul unei oale și acoperă-le complet cu apă rece, care trebuie să depășească cu 3 cm nivelul feliilor de ghimbir.
Totul trebuie adus la fiert și lăsat să fiarbă aproximativ 40 de minute, până când ghimbirul se înmoaie. În acest moment, ghimbirul se mută în altă oală și se acoperă cu puțină apă. Acum adaugă zahărul brun.
Tort fabulos, gata în 10 minute. Se face fără făină și fără cuptor. Ai nevoie de 3 ingrediente
Lasă-l să fiarbă încă 35 de minute. După acest timp, tot ce trebuie să faci este să scoți ghimbirul confiat cu o lingură, având grijă să lași lichidul să se scurgă.
Nu arunca lichidul, deoarece îl poți folosi la salatele de fructe, iaurt, înghețată, dulciuri sau băuturi. Sau poți să-l congelezi sub formă de cuburi de gheață, pe care apoi le poți scufunda în apă clocotită pentru a face un ceai delicios.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News