Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, dă asigurări: Ucrainenii "progresează" în contraofensivă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti Karstedt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti Karstedt)

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, spune că armata ucraineană "progresează" în contraofensivă.

Armata ucraineană "progresează" în contraofensivă, a dat asigurări, marţi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a fost primit de preşedintele american Joe Biden, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Cu cât ucrainenii vor putea elibera mai mult teritoriu, cu atât va fi mai bună poziţia lor la masa negocierilor", a apreciat liderul Alianţei Nord-Atlantice, în Biroul Oval, alături de preşedintele SUA, principalul arhitect al sprijinului occidental pentru Ucraina.

De asemenea, Statele Unite au anunţat marţi un ajutor militar suplimentar de 325 de milioane de dolari, având ca scop în special consolidarea apărării aeriene a Ucrainei. Prima ţară donatoare a Ucrainei, SUA au livrat sau promis peste 39,7 miliarde de dolari pentru armament forţelor de la Kiev, de la invazia rusă din 24 februarie 2022.

"Am arătat clar că vom apăra fiecare centimetru de teritoriu al ţărilor membre ale Alianţei"

La rândul său, Joe Biden a menţionat următorul summit anual al NATO de la Vilnius (Lituania), care va avea loc în iulie.

"Am întărit flancul estic al NATO şi am arătat clar că vom apăra fiecare centimetru de teritoriu al ţărilor membre ale Alianţei", a afirmat preşedintele american, dând asigurări că în cadrul summit-ului "vom continua pe această tendinţă".

Ucraina a dat asigurări marţi că forţele sale armate câştigă teren, la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a pretins ca zdrobeşte contraofensiva ucraineană.

Vezi și:  Comisia de la Veneţia cere Ucrainei să reconsidere unele dispoziţii din legea pentru minorităţile naţionale. Este pusă în pericol identitatea lingvistică a minorităţilor â

Ucraina susţine că a eliberat 7 sate de sub ocupţia rusă

"Au fost eliberate şapte sate", a anunţat pe reţeaua socială Telegram Hanna Maliar, adjunctă a ministrului ucrainean al apărării, referindu-se în special la câteva localităţi preluate în regiunea Zaporojia, transmite Agerpres.

Hanna Maliar a precizat că au fost eliberate satele Lobkovo, Levadne şi Novodarivka, în apropiere de Zaporojia, precum şi satul Storojeve, din sudul regiunii Doneţk.

"Suprafaţa teritoriului revenit sub controlul nostru se ridică la 90 de kilometri pătraţi", a subliniat Hanna Maliar.

Luni după-amiază, armata ucraineană a mai afirmat că a făcut progrese în regiunea Bahmut.

"Trupele ucrainene au înaintat 250 până la 700 de metri în direcţia Bahmut", a indicat Ministerul Apărării.

La rândul ei, Moscova a susţinut că a respins atacurile ucrainene din regiunea Doneţk, lângă Velika Novosilka, precum şi lângă satul Levadne, în apropiere de Zaporojia. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel