Jill Biden, premieră majoră la încoronarea Regelui Charles

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Prima doamnă Jill Biden va fi prezentă sâmbătă la încoronarea regelui Charles al III-lea, reprezentând Statele Unite la evenimentul istoric, în ciuda absenței Președintelui Joe Biden. Niciun președinte american nu a fost prezent la vreuna dintre cele șapte încoronări ale unui monarh britanic. 

 

„Ma îndrept către Marea Britanie pentru încoronarea regelui Charles al III-lea – prima în 70 de ani!”, a scris prima doamnă într-o postare pe Instagram, joi.

„Este o onoare să reprezint Statele Unite pentru acest moment istoric și să sărbătorim relația specială dintre țările noastre.”, a adăugat aceasta.

Peste 2.000 de oaspeți, inclusiv mulți șefi de stat, se vor aduna la Westminster Abbey pentru încoronarea programată să aibă loc sâmbătă în data de 6 mai.

Casa Albă a comentat despre absența președintelui Biden, menționând că niciun președinte american nu a fost prezent la vreuna dintre cele șapte încoronări ale unui monarh britanic de când țara și-a declarat independența în 1776.

În iunie 1953, fostul președinte Dwight D. Eisenhower nu a călătorit la încoronarea reginei Elisabeta. În schimb, a trimis o delegație în numele său, formată din fostul secretar de stat George Marshall, generalul Omar Bradley și guvernatorul Californiei, Earl Warren.

La o conferință de presă de miercuri, 3 mai, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a vorbit despre „relația bună” a președinților cu regele și a asigurat că Joe Biden intenționează să se întâlnească cu regele Charles în viitor.

„Președintele a avut o convorbire de aproximativ 25-30 de minute cu regele Charles al III-lea, în timpul căreia l-a felicitat pe rege pentru viitoarea sa încoronare și au avut o conversație foarte prietenoasă.”, a spus acesta, potrivit Foxnews.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel