Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice care va arde pe toată perioada Jocurilor Olimpice 2012, începând din 27 aprilie, la Londra a fost aprinsă, joi, la Atena.
[caption id="attachment_183036" align="aligncenter" width="505" caption="Reuters"][/caption]Departe de teatrul politic elen, localnici, turiști străini și jurnaliști s-au adunat la ruinele templului zeiței Hera pentru a o admira pe actrița Ino Menegaki într-o atitudine demnă în momentul aprinderii torței olimpice cu o oglindă concavă, scrie Reuters.
Cu brațele ridicate spre cer, Menegaki, care joacă rolul preotesei importante, invocă pe zeul Apollo pentru a coborî razele soarelui să se concentreze spre oglindă pentru a aprinde flacăra olimpică.
Pe pantele adiacente stadionului olimpic, preotesele s-au învârtit într-un dans considerat a aparține nimfelor mitologice, în timp ce preoții, prezenți pentru prima dată la o astfel de ceremonie, au realizat o versiune a unui dans vechi străvechi.
Flacăra olimpică va rămâne pe teritoriul Greciei până pe 17 mai, perioadă în care va realiza un periplu prin cinci site-uri arheologice, inclusiv Acropole, pentru ca, la final, la vechiul stadion olimpic din Atena, unde s-a desfășurat prima ediție a Jocurilor moderne în 1896, va fi remisă delegaţiei britanice.
Halterofilul grec Pyrros Dimas şi gimnastul chinez Li Ning, care a aprins torţa la Beijing vor fi ultimii purtători ai torţei în Grecia.
Torța olimpică va fi preluată de britanici pe 19 mai în sud-vestul Angliei, pentru un periplu de 70 de zile şi 12.875 km, până la ceremonia de deschidere, la 27 iulie, la Londra.
Singura oprire a flăcării olimpice va fi în Irlanda, etapele internaționale al ștefetei fiind suprimate de către Comitetul Internaţional Olimpic, în vederea evitării unor incidente similare celor petrecute în urmă cu patru ani, în timpul periplului intenațional al torței olimpice la Jocurile Olimpice de la Beijing
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu