Atletism: Alina Rotaru-Kottmann, calificată în finala de la săritura în lungime. Rezultatele zilei - update

AGERPRES
AGERPRES

Atleta română Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat, marţi, în finala concursului de săritură în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu a noua perfomanţă din calificări. 

Rotaru, medaliată cu bronz la Mondialele din 2023 de la Budapesta (6,88 m), a avut cea mai bună săritură a sa de 6,63 m, a noua performanţă din serii. Americanca Tara Davis-Woodhall, vicecampioană mondială, a avut cea mai bună săritură în concursul de calificare, cu 6,90 m, urmată de italianca Larissa Iapichino (6,87 m), clasată pe locul cinci la Mondialele din 2023, şi de germanca Malaika Mihambo (6,86 m), campioana olimpică en titre. La Tokyo şi Rio de Janeiro, Rotaru nu a reuşit calificarea în finala olimpică. Finala feminină de la lungime are loc pe 8 august (ora 21:00). 

Kaiac-canoe: Sprîncean şi Nuţă s-au calificat în semifinale la canoe-2, 500 metri

Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă s-au calificat, marţi, în semifinalele probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au ocupat locul secund în primul sfert de finală. Cei doi canoişti români au fost cronometraţi cu timpul de 1 min 40 sec 00/100, fiind devansaţi de brazilienii Jacky Jamael Nascimento Godmann/Isaquias Guimaraes Queiroz, 1 min 38 sec 78/100. Primele trei echipaje din fiecare sfert de finală s-au calificat în semifinale. Sprîncean şi Nuţă s-au clasat pe cinci în prima serie, în 1 min 40 sec 84/100, al şaptelea din cele 13 echipaje care s-au aliniat la start în ambele serii. Semifinalele (12:20) şi finala (14:20) vor avea loc pe 8 august. România nu a mai câştigat o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

Baschet masculin: Germania s-a calificat, în premieră, în semifinalele turneului olimpic

Germania, campioana mondială en titre, s-a impus cu 76-63 în faţa Greciei, marţi, în arena Paris Bercy, obţinând calificarea în semifinalele turneului olimpic masculin de baschet pentru prima oară în istoria sa, informează AFP. Germania va întâlni joi în penultimul act învingătoarea dintre Franţa şi Canada. Cu trei victorii în trei meciuri în faza grupelor, 'Mannschaft', sub privirile legendei Dirk Nowitzki, fost jucător în NBA, a mizat pe Franz Wagner, cel mai bun marcator, cu 18 puncte, pe Johannes Thiemann (10 puncte) şi Isaac Bonga (9 puncte). De la greci, cel mai bun marcator a fost vedeta NBA Giannis Antetokounmpo, cu 22 de puncte.

Atletism: Alexandru Novac a ratat calificarea în finala de la suliţă

Atletul român Alexandru Mihăiţă Novac a ratat calificarea în finala probei de aruncare a suliţei, marţi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul 17 în grupele preliminare. Cea mai bună aruncare a lui Novac, care a evoluat în Grupa A, a măsurat 81,08 metri, în condiţiile în care ultimul atlet care a prins finala de 12 a avut 82,91 m. Novac (27 ani) s-a clasat pe locul 12 în finala de la JO de la Tokyo (79,29 m). Cea mai bună aruncare din calificări a avut-o indianul Neeraj Chopra, 89,34 metri, mai bună cu aproape doi metri decât cea cu care cucerea aurul olimpic în urmă cu trei ani la Tokyo (87,58 m). Finala masculină la aruncarea suliţei va avea loc pe 8 august (21:25), pe Stade de France.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel