JO: Doi sportivi nord-coreeni, anchetați pentru "contaminare ideologică" după un selfie cu cealaltă tabără

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Doi sportivi nord-coreeni de tenis de masă, Ri Jong Sik și Kim Kum Yong, se confruntă cu posibile sancțiuni din partea regimului de la Phenian, după ce și-au făcut un selfie pe podium alături de colegii lor sud-coreeni, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cei doi sportivi au obținut medalia de argint în proba de dublu mixt, însă momentul simbolic de unitate între cele două Corei a generat reacții puternice în Coreea de Nord.

Sportivii, anchetați pentru "contaminare ideologică"

Potrivit publicației RMC Sport, cei doi jucători sunt în prezent investigați pentru "contaminare ideologică", o acuzație gravă în contextul regimului autoritar de la Phenian.

Ancheta are ca scop determinarea faptului dacă acest gest simbolic ar putea indica o schimbare în gândirea celor doi sportivi după expunerea la influențe externe, în special din partea culturii sud-coreene.

Deși această procedură este comună pentru sportivii nord-coreeni care se întorc din competiții internaționale, incidentul este agravat de faptul că fotografia a fost realizată cu un telefon Samsung, un brand sud-coreean, conform protocolului olimpic.

Acest lucru contravine unei directive stricte a guvernului de la Phenian, care interzice orice contact cu sportivii din Coreea de Sud, sub amenințarea unor consecințe grave.

În ciuda notorietății internaționale dobândite după acest selfie, care a atras atenția presei din întreaga lume, Ri Jong Sik și Kim Kum Yong au fost dur criticați în țara lor pentru faptul că au pierdut finala împotriva echipei chineze, numărul unu mondial.

Mai mult, surse apropiate situației au dezvăluit că cei doi sportivi au fost mustrați și pentru că au zâmbit în fotografia controversată, un detaliu considerat nepotrivit în contextul înfrângerii, mai scrie RMC Sport.

***

Postările despre Jocurile Olimpice, sub lupa Comitetului Internațional Olimpic

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris a filtrat peste 8.500 de postări abuzive contra sportivilor pe diverse platforme online, scrie DPA, citat de Agerpres.

Comisia Sportivilor din cadrul CIO a spus că aceste postări au fost verificate și s-au luat măsuri suplimentare cu ajutorul unui sistem susținut de inteligența artificială (AI).

Citește mai multe aici: https://www.dcnews.ro/peste-8-500-de-postari-abuzive-eliminate-de-pe-retelele-sociale-in-timpul-jo-2024-pugilista-khelif-si-cazul-barbosu-chiles-printre-cele-mai-dezbatute-subiecte_969037.html

”În calitate de reprezentanți ai sportivilor, condamnăm în cei mai fermi termeni orice forme de atac și hărțuire, indiferent de opiniile pe care le-ar avea cineva cu privire la anumite decizii. Ne arătăm din toată inima întreaga noastră simpatie și sprijin pentru sportivii și persoanele afectate de acest comportament inacceptabil”, a spus Comisia Sportivilor din cadrul CIO.

Înainte de Jocuri Olimpice, Kirsty Burrows, șefa unității unui sport sigur de la CIO, a afirmat că sunt așteptate aproximativ 500 de milioane de postări pe rețelele sociale. Burrows a adăugat că sistemul susținut de AI va monitoriza mii de conturi pe toate platformele importante de rețele sociale în peste 35 de limbi în timp real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel