JO Paris 2024. Thomas Bach și membrii CIO, ”foarte mulţumiţi de sat şi de nivelul de pregătire”

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Thomas Bach (CIO) s-a arătat mulțumit de satul olimpic de la Paris.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), şi-a exprimat vineri ”mulţumirea” legată de starea de pregătire a instalaţiilor olimpice pentru Jocurile de la Paris (26 iulie-11 august), după ce a vizitat satul olimpic la Saint-Denis, relatează AFP.

”Întotdeauna este un moment extraordinar să fii în sat. Aici e locul unde va bate inima Jocurilor Olimpice. Ceea ce putem vedea aici este spectaculos, compact, foarte pragmatic”, a spus Bach după o vizită în sat, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al CIO, ce a avut loc la Paris de miercuri până vineri.

„Nu numai eu, ci şi ceilalţi membri ai comitetului executiv al CIO sunt foarte mulţumiţi, foarte satisfăcuţi de sat şi de nivelul de pregătire”, a asigurat Bach.

”Termenele sunt respectate perfect”

Aproape 300.000 de metri pătraţi de clădiri sunt acum în picioare şi aproape terminaţi în sat, care trebuie să fie predat oficial la sfârşitul lunii decembrie, cheile urmând să fie înmânate organizatorilor la începutul lunii martie 2024, a amintit Tony Estanguet, preşedintele comitetului de organizare (COJO).

”Termenele sunt respectate perfect”, a afirmat el. Satul va găzdui mai mult de 14.000 de persoane (sportivi şi membri ai staff-urilor) în timpul JO.

După ce primarul Parisului, Anne Hidalgo, a estimat în urmă cu mai bine de o săptămână că vor exista probleme în transportul public pe durata JO 2024, din cauza numărului insuficient de trenuri în anumite zone, Thomas Bach a evitat să vorbească despre acest subiect. ”COJO este partenerul nostru şi cu ei nu există nicio problemă”, a spus germanul.

Citește și: ”Terorism olimpic”. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, amenințați cu atentate teroriste și atacuri cibernetice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel