Jocul USR și mesajul transmis de Elena Lasconi. Chirieac: Vrea să dea afară din România câteva milioane de români?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac.

„Care este mesajul pe care Elena Lasconi vrea să îl transmită, având în vedere că vor fi și acele consultări cu partidele, convocate de domnul Ciolacu? Care este jocul USR în acest moment?”, a fost întrebat Bogdan Chirieac, în direct la Realitatea TV.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că: ”Alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor”.

„Păi, ne-a spus doamna Lasconi: "Alegerile vor fi în septembrie, octombrie, sau noiembrie. Noi vom câștiga." A spus despre ”ai mei” (n.r. ironic) de la USR. (...) Chestiunea asta ușor de extremă dreapta, ușor fascistă, că PSD-ul în ansamblul său e rău și criminal și trebuie dat afară din țară.... PSD-ul este partid european în internaționala socialistă, cu poziții importante de-a lungul timpului în Parlamentul European.

Integrare, nu excludere

Ideea nu este de excludere fără drept de apel. Ideea ar trebui să fie de integrare. Eventual, lideri din PSD pot fi caracterizați așa, dar nu poți caracteriza un partid care are milioane de voturi în România în felul acesta. Ce faci cu milioanele de voturi, apropo de "hoțul care îți intră în casă și trebuie dat afară"? Vrea doamna Lasconi să dea afară din România câteva milioane de români? Vă întreb, că poate sunt simpatizanți sau membri PSD”, a precizat Chirieac.

"Dar, în rest știți că eu cu USR-ul... sunt "ai mei", am pierdut rușinos, dar ne vom reveni probabil”, a mai precizat ironic analistul politic.

Noul președinte al Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, a ținut un discurs în cadrul unui congres al USR. Aceasta a precizat că: ”România este casa noastră. Când un hoț îți intră în casă, nu pleci tu din casă, îl scoți pe el afară. România poate avea un viitor mai bun”. De asemenea, a mai spus că: ”Politicienii care ne conduc astăzi se tem de noi, le e frică de puterea poporului, că noi cei mulți ne vom uni și îi vom da jos. Singurii care putem schimba ceva sunteți voi, poporul român. Singurii care pot decide cum se va scrie istoria țării noastre suntem noi”.

Citește toată declarația aici: Lasconi cheamă „la luptă” USR-iștii: Politicienii se tem de noi, le e frică de puterea poporului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel