Jocuri Invictus. Prințul Harry, vizită surpriză pentru militarii români

printul_harry
printul_harry

Vizită surpriză la antrenamentul militarilor români care participă, în premieră, la Jocurile Invictus, din Canada.

Prinţul Harry, cel care a înfiinţat competiţia, le-a fost alături, a vorbit cu fiecare şi i-a încurajat, informează TVR. Iar românii i-au mulţumit pentru fondurile primite de la tatăl său, Prinţul Charles, cu ajutorul cărora au cumpărat o parte din echipamentele necesare.

Echipa România, care participă în premieră la jocurile paralimpice Invictus, a ajuns în Canada cu un avion militar. Militarii noştri se bucură şi de sprijinul Prinţului Charles, care a donat suma necesară achiziţionării unei proteze pentru sprint şi a două biciclete speciale.

Echipa României este formată din 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan.

Militarii vor concura la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

"Invictus Games" este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participa 550 de competitori din 17 ţări participante.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel