Jocurile Olimpice de la Paris, anulate? Precizările CIO

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Numeroase zvonuri și informații au apărut în spațiul public, cu privire la posibilitatea anulării Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, pe fondul crizei politice actuale din Franţa.

Însă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezminţit toate aceste informații vehiculate despre anularea Jocurilor Olimpice de la Paris, programte între 26 iulie și 11 august 2024, în contextul crizei politice din Franţa. CIO denunță ”o campanie de dezinformare în curs împotriva Franţei', transmite Agerpres, citând mass-media franceză de joi. Într-un comunicat de presă, CIO a venit cu precizări în care a infirmat informaţiile despre o posibilă anulare sau amânare a JO 2024 din cauza dizolvării Adunării Naţionale, a alegerilor legislative anticipate şi a riscului de ”război civil”, sintagmă utilizată de preşedintele Emmanuel Macron, în cadrul podcastului Generation Do It Yourself, scrie cotidianul Ouest-France.

”Campanie de dezinformare în curs împotriva Franţei, a CIO şi a preşedintelui acestuia, precum şi a Jocurilor Olimpice”

”Aceasta face, evident, parte din campania de dezinformare în curs împotriva Franţei, a CIO şi a preşedintelui acestuia, precum şi a Jocurilor Olimpice. Acest lucru nu are un fundament faptic. Preşedintele CIO şi întreaga Mişcare Olimpică aşteaptă cu nerăbdare Jocuri Olimpice excelente la Paris 2024, începând cu ceremonia de deschidere din 26 iulie”, a reacţionat CIO pe contul său oficial de pe reţeaua X. ”Jocurile noastre vor avea loc la Paris, la datele planificate. Le pregătim de ani de zile; vor da fericire lumii întregi şi mândrie ţării noastre”, a scris Amelie-Oudea Castera, ministrul francez al Sporturilor şi Jocurilor Olimpice, într-o postare pe aceeaşi reţea socială.

”Paris 2024 neagă această informaţie şi solicită să nu fie transmisă. Paris 2024 va investiga originea acestor informaţii false”

Totodată, Comitetul francez de organizare Paris-2024 a transmis un comunicat pentru a dezminţi zvonurile și informațiile vehiculate. ”Paris-2024 a luat cunoştinţă de circulaţia de informaţii false cu privire la anularea Jocurilor de la Paris”, se subliniază în textul respectiv. ”Paris 2024 neagă această informaţie şi solicită să nu fie transmisă. Paris 2024 va investiga originea acestor informaţii false”, notează organizatorii Jocurilor Olimpice.

Citește și - Rusia atacă Jocurile Olimpice de la Paris printr-un videoclip deepfake cu Tom Cruise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel