Jocurile Olimpice de la Paris: Ceremonia de deschidere ar putea fi redusă din nou din cauza temerilor legate de securitate

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Planurile ambițioase ale ceremoniei de deschidere de la Paris ar putea fi reduse și mai mult din cauza preocupărilor legate de securitate, a declarat șeful echipei care gestionează evenimentul.

 

Publicitate

În ciuda discuțiilor de reducere a ceremoniei de deschidere, din cauza temerilor legate de securitate, directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a insistat asupra faptului că se dorește păstrarea paradei spectaculoase și unice a atleților pe râul Sena, fără a risca siguranța acestora.

Dubi vorbea în contextul în care guvernul francez a ordonat noi restricții privind mulțimea pentru spectacolul din 26 iulie - biletele nu mai sunt disponibile gratuit pentru public, ci doar pe bază de invitație.

"Vă puteți adapta în funcție de nivelul de risc", a declarat Dubi pentru Sky News la sediul Paris 2024.

"Deci, în funcție de natura amenințării, bineînțeles că acest lucru poate fi redus și mai mult, dacă este necesar... și a fost abordată o întrebare de bază, care este 'putem reveni la o altă locație, să spunem, un stadion undeva' ", a mai declarat acesta.

"Nu poți planifica un plan B. Este mult prea mare, prea sofisticat, prea complex din punct de vedere artistic pentru a te uita la un plan B în altă locație. Planul B se reduce, se ajustează, dar este acea locație", spune Dubi.

Chiar și cu o mulțime redusă, ceremonia de deschidere de la Paris nu va fi ca niciuna de până acum.

Vor fi în continuare peste 300.000 de persoane care vor urmări Jocurile Olimpice de pe malul Senei 

Vor fi în continuare peste 300.000 de persoane care vor urmări oficial de pe malul Senei și alte mii de persoane care se vor afla la balcoane pentru a zări cele 94 de bărci care vor trimite mii de sportivi pe râu.

Vor fi închise aeroporturile și spațiul aerian pe o rază de 150 km pe toată durata ceremoniei.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) obișnuia să evite să vorbească despre planuri alternative până la pandemie, când Jocurile de la Tokyo au fost amânate până în 2021.

"A arătat lumii că ar fi bine să ai un plan B și multă determinare", a declarat Dubi.

Conflictele globale și tensiunile geopolitice au sporit amenințarea - pe teren, online și din ceruri.

"În prezent, dronele pot fi folosite ca arme, bineînțeles, și există un întreg plan care este dezvoltat de minister și este unul foarte sofisticat pentru a face față provocării", a spus Dubi.

"Dar, de asemenea, ceea ce fac oamenii pe care îi avem cu noi în această dimineață este să nu lase nicio piatră neîntoarsă și să caute peste tot unde există o amenințare. Și despre asta este vorba în planificarea securității", a declarat acesta.

Sky News a avut acces în exclusivitate la o parte din sala de ședințe a comisiei, care include reprezentanți ai CIO, ai sporturilor, atleților și ai comitetului local de organizare.

"Mai este încă mult de lucru, într-adevăr", a fost mesajul timpuriu transmis de un oficial grupului.

În timp ce mai trebuie să fie deschis doar Centrul acvatic, planificarea finală a implicat un tur al Satului Olimpic pentru a verifica unde vor sta sportivii și pentru a verifica îndeaproape planurile de securitate, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel